Comunitat Valenciana

Compromís es desmarca de l'acomiadament de la cunyada de Barcala i demana a Echávarri que done "marxa arrere"

  • El portaveu de l'equip de Govern a Alacant i líder de Compromís, Natxo Bellido, ha reclamat a l'alcalde, el socialista Gabriel Echávarri, que done "marxa arrere" en l'acomiadament de la treballadora temporal de l'Ajuntament, cunyada del portaveu del PP Luis Barcala, i ha anunciat que "en cas contrari", la coalició es mantindrà en la seua posició de "desmarcar-se" de la decisió.
Bellido parla sobre la cunyada de Barcala, en una imatge d'arxiu
Bellido parla sobre la cunyada de Barcala, en una imatge d'arxiu
Europa Press
Bellido parla sobre la cunyada de Barcala, en una imatge d'arxiu

Bellido ha reclamat bandejar "l'abús de poder" de la política i per açò ha dit "no compartir" eixa decisió, davant el reconeixement de l'alcalde que es va precipitar després de la denúncia del PP pel suposat fraccionament dels contractes de Comerç. "Seria bo fer marxa enrere a eixa decisió i començar de zero", ha apuntat Bellido.

A preguntes dels mitjans, en la roda de premsa de la Junta de Govern, ha incidit que es tracta d'una qüestió que no es pot assumir com a equip de Govern, si no que haurà d'assumir-la "aquells que l'han pres".

A la seua manera de veure, "no és bé prendre decisions sense comptar amb el beneplàcit de l'equip de Govern" i ha subratllat que si "alguna de les parts d'eixe govern plural no entén que ha de governar de forma consensuada amb la resta, les coses no van bé" i "les conseqüències no són bones".

Bellido ha exigit que "a mitat" de mandat "eixes coses s'han d'anar aprenent" i ha demanat que "altres" també facen un "balanç" i una autocrítica sobre "com es governa de forma plural".

El portaveu de Compromís ha incidit, a més, que el debat sobre la Relació de Llocs de treball (RTP) i sobre l'actualització del personal municipal no pot dependre de "una decisió d'Alcaldia" sinó que ha de ser "fruit d'un treball de l'Ajuntament i de la part social i per a açò està la taula negociadora".

"Cada decisió en este sentit ha de ser consensuada amb el regidor de l'àrea, perquè podrà aportar informació sobretot açò", ha seguit i ha subratllat que mantindre les decisions d'Alcaldia suposarien "persistir en l'error i fer les coses com no toca fer-les".

COMPROMESOS

Natxo Bellido ha reiterat que Compromís està "absolutament compromès" amb el govern sorgit al maig de 2015, i ha considerat que la coalició seguirà sent "una força que cohesione" el pacte a tres i que "l'única fórmula de present i futur vàlides són els govern plurals i progressistes".

En eixe sentit, ha anunciat que Compromís està "preocupat" perquè els treballs de "canvi" i de recuperació "de la bona imatge de la ciutat", està veient-se afectat "pel soroll i les polèmiques".

"No és possible que les polèmiques no deixen que els relats del canvi que s'estan construint amb el suport de Compromís", ha continuat i ha anunciat que la coalició farà balanç i "autocrítica" sobre el mandat i espera que "no ho faça sol Compromís". Per a açò, ha demanat que la Comissió de Seguiment del Pacte es torne a reunir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento