Comunitat Valenciana

El PP demana a Cebrián que explique en les Corts la "manca" d'ajudes per l'incendi de la Serra d'Espadà

  • El grup parlamentari popular en les Corts ha sol·licitat la compareixença en la cambra de la consellera de Medi ambient, Elena Cebrián, perquè explique "el nou engany als veïns de Castelló per la manca d'ajudes del Consell després de l'incendi de la Serra d'Espadà malgrat les reiterades promeses".

Així ho ha anunciat la portaveu de Medi ambient del PP en les Corts, Elisa Díaz, qui ha explicat que ja van avisar en el seu moment, abans de l'estiu de 2016, que les muntanyes "eren un polvorí per la nul·la gestió en prevenció d'incendis, sense actuació contra les plagues i amb un hivern d'altes temperatures i gran sequera". "Desgraciadament -ha prosseguit- gens va fer la Conselleria sobre este tema. Cebrián va romandre de braços creuats i el secretari autonòmic, Julià Álvaro, solament mostrava preocupació perquè s'implantava el SDDR, deixant que les muntanyes corregueren un gran risc".

La portaveu popular ha recordat que un dels primers grans incendis va ser el que van patir els veïns d'Artana, que va afectar el Parc Natural de la Serra d'Espadà, "després del qual es va poder comprovar la gran descoordinació entre les dues conselleries amb competències en incendis, en prevenció i en extinció, competències que vam advertir que haurien d'estar unides en una mateixa Conselleria, però tampoc van fer cas". Açò va provocar, ha agregat, "que la Conselleria de Medi ambient no reconeguera com a propi el pla de reforestació de la Serra d'Espadà fins a fa ben poc, dient que depenia d'Emergències, deixant que passara el temps".

"El cas -ha prosseguit- és que mentre es llançaven la pilota d'una Conselleria a l'altra, el temps ha transcorregut i res s'ha fet fins ara per a fer front als danys d'aquell incendi. Al final, després de molt parlar, dels 700.000 euros anunciats per a reforestar, tan solament arribaran 150.000 euros, i serà gràcies a l'Estat, ja que el Consell l'única cosa que ha aprovat és una ajuda total per als afectats d'Artana, Alcúdia i Tales de 6.000 euros, sens dubte, una broma de mal gust, sobretot per a els qui van patir les conseqüències d'aquell tràgic incendi", ha dit.

Díaz ha manifestat que "esta és la preocupació que demostra el Consell del Titánic amb el medi ambient i amb la província de Castelló". "És competència d'este Consell fer front a la reforestació, i si no arriba a ser pel Govern central del PP, res es faria", ha lamentat.

Per a la diputada popular, "és una vergonya que es facen cridar protectors del medi ambient quan l'única cosa que demostren és que gens els importa. Les prioritats del Consell estan a crear noves Agències per a col·locar als seus, a invertir milions en imatge però davant el medi ambient tot és postureig i res més", ha criticat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento