L'alcalde d'Alacant diu que l'acomiadament de la cunyada del portaveu del PP respon a una "reestructuració"
L'alcalde d'Alacant diu que l'acomiadament de la cunyada del portaveu del PP respon a una "reestructuració" EUROPA PRESS

L'objectiu és "alliberar massa salarial i tindre diners suficients per a fer oferta d'ocupació pública per a tots els alacantins i alacantines en igualtat". Echávarri ha atès els mitjans este divendres abans de visitar el parc Lo Morant amb veïns de la zona.

D'esta manera, el primer edil ha respost les crítiques del PP que este dijous denunciava a través d'un comunicat que este acomiadament es produïa l'endemà passat de posar en coneixement de la Fiscalia Anticorrupció el suposat fraccionament de contractes de la Regidoria de Comerç, que dirigix el propi Echávarri.

En este sentit, ha manifestat que esta reestructuració calia "afrontar-la" abans o després. Ara que estan en l'equador de la legislatura, ha continuat, cal fer efectives les "reivindicacions" que portaven en els programes electorals.

A més, ha apuntat que si no hagueren començat per esta persona -interina en la Regidoria de Cultura- "podria haver sigut la que continuara" i ha postil·lat que la seua funció laboral, en principi contractada per a un tema concret del MACA, "va haver d'haver cessat en el seu moment", ja que estava "funcionalitzada".

No en va, ha indicat que, segons creia, eren sis els qui estaven en similar situació en Cultura, però hi hauria "moltíssimes més" en l'Ajuntament. De fet, ha assegurat que el procés ja està iniciat i estan estudiant més casos.

No obstant açò, ha diferenciat "clarament" entre el personal funcionari que ha passat un procés selectiu o no i si no ho ha passat "si les funcions per a les quals ha sigut emprat han vençut o no". Referent a este últim supòsit, ha indicat que si una vegada finalitzades les tasques per a les quals va ser contractat continua treballant és "una porta de darrere a la funció pública" i una "discriminació".

Preguntat per si estava consultant açò amb els seus socis de Govern (Guanyar i Compromís), Echávarri ha afirmat que és una qüestió de Recursos Humans. En tot cas, ha rebutjat valorar l'opinió contrària del regidor de l'àrea, Dani Simóm (Guanyar), i dels portaveus Natxo Bellido i Miguel Ángel Pavón. A açò ha afegit que en el PSPV creuen en "igualtat, mèrit i capacitat" i que en la funció pública "no hi ha dreceres".

Consulta aquí más noticias de Alacant.