Comunitat Valenciana

Hisenda exigirà a les provincials i a la CEV la seua part corresponent del milió d'euros del deute de Cierval

  • VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)
Vicent Soler
Vicent Soler
EUROPA PRESS
Vicent Soler

La Conselleria d'Hisenda, a través de l'Institut Valencià d'Administració Tributària (IVAT), exigirà a les organitzacions provincials d'Alacant, Coepa, i Castelló, CEC, i a la patronal CEV la part que a cadascuna li correspon del milió d'euros que devia la ja extinta Cierval, segons han informat a Europa Press fonts del departament que dirigix Vicent Soler.

La decisió d'exigir esta part s'ha agilitat després que este dijous el jutjat del Mercantil nombre 3 de València comunicara a Cierval la interlocutòria per la qual es declara conclús el concurs voluntari de creditors i acordara l'extinció de l'organització empresarial.

D'esta manera, des d'Hisenda subratllen que estan treballant en la línia que el deute global que estava assignada a Cierval es dividisca en tres, en funció dels receptors de les ajudes, que eren les tres organitzacions provincials atès que recorden que la que fóra patronal autonòmica era "únicament l'intermediari, però el destinatari de les ajudes eren les tres patronals provincials". D'esta manera, en lloc d'un deute global de Cierval, hi haurà tres, una per cada província.

Una vegada estiga atribuït el deute a cada província, l'IVAT reclamarà eixe deute a cadascuna de les organitzacions. "És l'obligació que tenim cap als contribuents valencians i és la nostra responsabilitat", insistixen des d'Hisenda.

Segons arreplega el jutge en la seua resolució, el deute total ascendix a 1.000.565,26 euros conseqüència de procediments de reintegrament de subvencions. Així, des de la Conselleria assenyalen que l'IVAT té constància d'un muntant de 850.000 euros, quantitat que s'eleva a 930.000 si s'inclouen els recàrrecs per constrenyiments. No obstant açò, indiquen que hi ha "més coses pendents" en altres fases fins a completar e milió d'euros en procediments per reintegraments de subvencions.

D'este import, Hisenda ja està reclamant 600.000 euros, dels quals al voltant de 250.000 euros corresponen a la CEV dels quals destaquen que ja tenen un "compromís" que s'abonarà "sense problemes".

De fet, des de l'organització que lidera Salvador Navarro han assenyalat a Europa Press que esta quantitat ja estava provisionada en els seus comptes i que este mateix divendres Navarro ha reiterat al conseller Vicent Soler "la intenció de la CEV de fer front als pagaments que requerisca formalment l'administració". "La CEV respondrà a eixe deute. Açò és una cosa que sempre ha dit el president", remarquen.

La resta, en els seus imports corresponents, es reclamarà a les patronals de Castelló i Alacant pels procediments establits legalment. "Ara estem en vies de parlar amb elles", han indicat les mateixes fonts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento