Comunitat Valenciana

Cs promou una declaració institucional per a mantindre l'edifici Banc de València

  • El grup municipal de Ciutadans en l'Ajuntament de València ha promogut una declaració institucional per a mantindre l'immoble del Banc de València, amb l'objectiu de mostrar un "infrangible compromís de mantindre intacte este edifici emblemàtic".
Façana del Banc de València
Façana del Banc de València
EUROPA PRESS
Façana del Banc de València

Cs vol que la "majestuositat" de l'immoble "perdure intacta per a seguir mostrant d'esta manera la bellesa arquitectònica creada a València", tal com s'arreplega en la seua proposta. El regidor de Ciutadans Manuel Camarasa ha explicat en un comunicat que la intenció del seu grup municipal és sumar el suport de tots els grups municipals de l'Ajuntament de València.

"Volem posar en valor l'edifici Banc de València. Té un gran valor arquitectònic i sentimental per als valencians. Es tracta d'un majestuós emblema de la ciutat que es va alçar amb la suor i llàgrimes dels valencians", ha dit Camarasa.

L'edil ha recordat que el 24 de juliol de 1942 es va inaugurar l'edifici per a albergar la seu central de Banc de València. Després de plantejar-se diversos projectes, es va optar per un disseny de l'edifici amb l'objectiu que perdurara "com a símbol i orgull dels seus ciutadans".

"La seu es va concebre com un edifici monumental que havia de captar i mantindre el caràcter clàssic dels valencians, igual que ho havia fet la Llotja segles arrere", ha dit l'edil, qui ha afegit que en l'actualitat "és l'edifici més significatiu del neobarroco regionalista i ens narra el canvi radical que va experimentar l'arquitectura a València després de la Guerra Civil".

Per estos motius, Cs recalca que "des de les seues lletres de 'Banc de València' fins a cadascun dels seus detalls han de ser mantinguts per a orgull de tots els valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento