Els escolars reclamen fixar per decret el preu dels pisos i dels lloguers

El Parlament dels Joves demana que es dictaminin uns preus màxims i uns mínims segons el tamany que tinguin els habitatges
Els escolars reclamen que el preu dels pisos i dels lloguers es regulin per drecret, de manera que es dictaminin uns mínims i uns màxims en relació amb la grandària dels habitatges. Aquesta és una de les mesures que han debatut els participants al Parlament dels Joves del Besòs, en el qual han participat 11 centres escolars, de primària i secundària, públics i privats.

La iniciativa ha permès relacionar els joves del front marítim del Barcelonès, des del Poblenou al Besòs. Les seves resolucions s’elevaran, ara, al Parlament de Catalunya, a la Generalitat i als Ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià de Besòs.

principals propostes

Seguretat ciutadana.- Que la Policia revisi la seva forma d’actuar, perquè «autoritat no és igual a xuleria». Més agents i millor distribuïts pel territori.

Respecte als animals.- Controlar més el maltractament dotant cada animal d’un historial controlat per les societats protectores, la Policia o les cases d’adopció.

Drogues.- Els escolars reclamen la creació «d’un servei que recorri Internet, les botigues i els bars en busca de persones que venen drogues». Que hi hagi més professionals, amb mitjans com gossos, per controlar l’entrada de drogues.

Instal·lacions esportives o oci juvenil.- Millorar les instal·lacions escolars i obrir-les al barri (cal potenciar les del barri de La Mina), dissenyar carrils-bici i que les activitats d’oci, esportistes i artístiques estiguin subvencionades per les institucions o a uns preus «més accessibles».

Organització escolar.- Controls i deures més espaiats en el temps (que no hi hagi més de tres exàmens en una mateixa setmana).

Medi Ambient.- Que s’aprofiti «molt més a casa tot allò que llencem», que es recicli «més», que es posin «més punts verds» per la ciutat, així com més serveis de neteja i que «es millorin les condicions laborals dels empleats de la neteja».

Cost de la vida.- Que es doni feina als més pobres.

Urbanisme.- Que es facin menys obres que siguin poc necessàries; que hi hagi més parets on poder pintar grafits al carrer de forma legal i que les targetes i els bitllets del transport públic siguin més barats del que ho són ara.

Disneyland a Barcelona?

Les propostes que han sorgit del Parlament dels Joves del Besòs són fruit d’un intens període de debat. A la primera sessió de treball, el maig del 2004, hi van assistir la pràctica totalitat dels joves parlamentaris, els quals van votar els temes a debatre. Les problemàtiques més votades van ser la de les escombraries i les xeringues llençades al carrer (12), la necessitat de parcs adequats als joves (7), de més instal·lacions esportives (7) i de patis més grans a les escoles (4) o el ‘no’ als actes vandàlics (5). Aquell dia van sortir idees ben diverses, des de crear discoteques per als més joves, canviar l’horari de les escoles, que els col·legis tinguin web amb apunts, que les motxilles no pesin tant o la possibilitat d’instal·lar un Disneyland a Barcelona.

Hi estàs d’acord?

Què et semblen les propostes del Parlament dels Joves? Escriu a

noesven@20minutos.es, per fax al 934 706 257 o per correu a plaça Universitat, 3, 7è, 08007 Barcelona

Mostrar comentarios

Códigos Descuento