Comunitat Valenciana

Condemnen a 12 anys de presó una dona que va encarregar agredir amb àcid un home per gelosia i s'equivocaren de víctima

  • La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a 12 anys de presó una dona que va encarregar a un conegut que llançara àcid a la cara a un home, del qual tenia gelosia ja que havia sigut parella i seguia sent amic d'una dona de la qual ella estava enamorada. L'autor material de l'agressió, sentenciat a la mateixa pena, es va equivocar de víctima i va arruixar de líquid corrosiu a un jove físic de partícules al qual ha deixat pràcticament cec.

Altres dos hòmens compliran cinc i quatre anys i mig de presó per còmplices, en portar l'autor material dels fets fins a la Plaça del Cedre de València, on va tindre lloc l'agressió de la víctima, que estava amb dos amics que van resultar amb lesions lleus. La dona va convéncer l'agressor perquè duguera a terme la seua acció assegurant-li que havia sigut violada per eixa persona i que buscava algú per a "fotre-li la vida". A canvi, va pactar pagar-li 2.000 euros.

La sala la considera inductora d'un delicte de lesions causants d'inutilitat de membre principal. A més, els quatre sentenciats hauran d'indemnitzar amb més de 380.000 euros la víctima, que estava a València fent el doctorat i havia rebut una oferta per a treballar a França, per la qual cosa tenia un "futur brillant" que va quedar "totalment truncat", segons arreplega la sentència.

Els fets van succeir en 2014 quan la dona va explicar al responsable del gimnàs clandestí al qual acudia a Silla, que un home l'havia violat i que volia contractar algú perquè l'agredira físicament i li "fotera la vida".

Segons el relat de fets provats, la condemnada no havia sigut violada, sinó que sentia gelosia de l'home perquè este havia sigut parella d'una xica, amb la qual seguia mantenint contacte, de la qual la promotora de l'agressió estava enamorada.

L'amic del gimnàs va acceptar participar en l'agressió i va buscar dos còmplices. La inductora li va pagar 2.000 euros pel treball, li va facilitar una foto de la víctima i li va explicar que el podien trobar en un pub de València.

SEMBLANÇA FÍSICA

Els tres condemnats van anar fins a la zona indicada per la dona i van localitzar tres jóvens en una terrassa, un dels quals tenia una semblança física amb la foto facilitada per la inductora.

L'autor dels fets li va llançar a la cara un got ple d'àcid sulfúric en confondre el jove amb la persona que havia de ser el seu objectiu. La víctima va perdre la visió total de l'ull esquerre i parcial del dret. A més, va patir cremades de tercer grau en la cara i el coll, i problemes psicològics, entre altres lesions.

La sala considera provats els fets per la declaració dels acusats, dels perjudicats i altres testimonis, la documental i les pericials. En el cas de l'autor material i els còmplices, han reconegut la seua participació encara que entre ells s'intenten atribuir l'acte de llançar l'àcid. Els còmplices van coincidir a apuntar el finalment condemnat com a responsable.

Quant a la inductora, la seua participació vé determinada per les declaracions de l'autor, la troballa en el seu telèfon del que anava a ser la víctima de l'acció i altres dades com l'esborrat de les comunicacions que havia mantingut amb l'acusat, amb el qual va seguir en contacte mesos després de deixar el gimnàs, així com les converses "molt reveladores" entre l'amiga de la qual estava enamorada i la seua mare.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento