L'Ajuntament arxiva els expedients de funcionaris i assessors del PP per Taula
L'Ajuntament arxiva els expedients de funcionaris i assessors del PP per Taula Europa Press

L'Ajuntament de València ha decidit arxivar els expedients disciplinaris dels funcionaris municipals i assessors del PP investigats en el marc de l'operació Taula per un presumpte delicte de blanqueig de capitals, fins que no hi haja un pronunciament judicial, segons han confirmat a Europa Press fonts municipals.

El govern municipal entén que donada "la dilatació i complexitat" del procés judicial, "no es pot mantindre un expedient disciplinari 'sine die' sobre tres funcionaris, ja que malgrat el temps transcorregut, no hi ha novetats en l'àmbit penal".

Per açò, ha decidit tancar els expedients disciplinaris als funcionaris i a tots els expedientats que estan investigats en l'operació Taula, fins que "hi haja una sentència, i sense perjuí de poder adoptar una altra sèrie de mesures, si arriba el cas, davant una condemna".

Segons han precisat les mateixes fonts, esta decisió es pren amb l'aval d'un informe jurídic encomanat pel propi equip de govern, i segons el qual "tenint en compte del caràcter singular dels expedients, del temps transcorregut sense que, fins a hui, haja recaigut resolució o acte algun en seu jurisdiccional" i a l'efecte de no esbiaixar "l'estatus jurídic" del personal funcionari i d'assessorament "procedeix arxivar els expedients disciplinaris, obrint la possibilitat de tornar-los a obrir si per la via judicial es provara la constitució de fets delictius".

L'equip de Govern del consistori dirigit per Joan Ribó va decidir formar expedient i va acordar la suspensió cautelar d'ocupació i sou als edils i assessors del PP investigats en el marc de l'Operació Taula, derivada del cas Imelsa. En esta peça figuren com a investigades 49 persones.

La decisió, segons destaquen les mateixes fonts, es va prendre com "un exercici de responsabilitat davant un cas de presumpta corrupció com mai s'havia vist abans en el PP de l'Ajuntament de València", una decisió fonamenteu en un informe jurídic. En esta línia, han assenyalat que els expedients disciplinaris es van obrir amb una proposta d'acord firmada pel cap de Personal i el secretari de l'àrea de Personal, "com sempre es fa en estos casos i en la proposta d'acord està incorporada tota la fonamentació jurídica".

Consulta aquí más noticias de València.