Comunitat Valenciana

La Generalitat valenciana insta el Ministeri a publicar el decret del títol d'ESO per a poder informar als centres

  • La Generalitat valenciana ha instat el Ministeri d'Educació a publicar el Reial Decret que regula les condicions per a obtindre els títols de graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i de Batxiller amb la finalitat de que l'administració autonòmica puga informar "com cal" als centres.
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu

El Ministeri contempla un projecte normatiu que permetrà que els alumnes obtinguen el títol de l'ESO i passar a primer de Batxillerat

amb dues assignatures suspeses, sempre que estes no siguen Llengua Castellana i Matemàtiques. Especifica a més que la matèria Llengua Cooficial i Literatura -en el cas de la Comunitat, el valencià- tindrà la mateixa consideració que Llengua Castellana en aquelles autonomies amb llengua pròpia.

Sobre este tema, des del departament que dirigix Vicent Marzà han assenyalat que la Conselleria "té preparat l'esborrany d'ordre d'avaluació des de fa temps" i han afegit que "qui ha de fer el treball perquè es puga informar com cal als centres educatius és el Ministeri, ja que ha de publicar el reial decret de titulació".

"No hem rebut cap notificació oficial i, tal com hem sabut pels mitjans de comunicació, el Ministeri ha preparat un esborrany, no un reial decret definitiu, sense el qual nosaltres no podem publicar els ordres autonòmiques corresponents", fan notar fonts de l'administració autonòmica a Europa Press.

Afigen que en l'esborrany d'ordre preparat "assenyalem que l'alumnat puga passar de curs amb dos assignatures suspeses o tres sempre que no siguen les procedimentals, llengües i matemàtiques, com sempre".

Es tracta, apunten, d'un esborrany que necessita d'informes "i fins que no publique el Ministeri el reial decret no es pot emprendre este procés".

Sobre este tema, recorden que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ja va manifestar que esta va ser una reivindicació que va fer al ministre en la passada Conferència Sectorial de Madrid, perquè la Generalitat vol que "els equips directius tinguen al més prompte possible l'orde d'avaluació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento