Comunitat Valenciana

Detenen 39 persones a les Canàries per falsificar més de 2.000 receptes mèdiques de fàrmacs psicotròpics

  • Agents de la Policia Nacional han detingut un total de 39 persones (29 hòmens i 10 dones) a les Canàries, en concret, a la província de Las Palmas, amb edats compreses entre els 22 i 60 anys, dels quals 30 tenen antecedents policials, com a presumptes autors dels delictes de falsedat documental i estafa, així com huit d'ells per un altre delicte contra la salut pública després de la comercialització de fàrmacs en el mercat negre.
Estudi de documentació falsificada
Estudi de documentació falsificada
CEDIDA POR LA POLICÍA NACIONAL
Estudi de documentació falsificada

En concret, estos fàrmacs eren retirats de farmàcies de les províncies de Las Palmas, Santa Cruz de Tenerife i Granada, gràcies a receptes els talonaris i segells de les quals van ser sostrets en centres de salut públics com s'ha comprovat en les 2.200 receptes falsificades localitzades per la Policia Nacional i datades durant els anys 2015 i 2016.

La investigació de l'anomenada operació Tac es va iniciar després d'una intervenció rutinària en què els agents van intervindre a una persona gran quantitat de receptes de fàrmacs psicotròpics, així com la fotocòpia d'una targeta del Servici Canari de Salut que no en pertanyia, segons ha informat la Policia Nacional en nota de premsa.

Posteriorment, van descobrir una gran quantitat de talonaris de receptes i segells facultatius sostrets de centres de salut públics, els titulars dels quals no van reconèixer les signatures o la cal·ligrafia plasmada en els documents mèdics.

La manera d'actuar dels delinqüents consistia a emplenar les receptes sostretes prescrivint dos coneguts fàrmacs psicotròpics, signades i segellades, per seguidament entregar-les a terceres persones que s'encarregaven de retirar els medicaments en qualitat de pacients i en diferents farmàcies de les províncies de Las Palmas, Santa Cruz de Tenerife i Granada per no aixecar sospites.

D'esta manera, després de tindre en possessió els fàrmacs, eren entregats als principals investigats, que els comercialitzaven en el mercat negre sense prescripció mèdica i a preus "molt més elevats, obtenint així grans beneficis".

Tot això, va motivar la localització de gairebé 2.200 receptes, la major part d'estes a les Canàries, i en menor mesura a la província de Granada, així com la identificació de 53 persones relacionades amb els fets. Finalment, els agents van procedir a la detenció a la província de Las Palmas de 39 persones com a presumptes autors dels delictes de falsificació documental i estafa.

Finalment, instruït el corresponent atestat policial, va ser remès a l'Autoritat Judicial competent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento