Comunitat Valenciana

El TSJCV confirma 15 anys de presó per a un home que va matar un veí perquè li molestaven els lladrucs dels seus gossos

  • La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha confirmat la condemna de 15 anys de presó per a un home que va matar el seu veí en la localitat castellonenca de Benicarló perquè li molestaven els lladrucs dels seus tres gossos.
El condemnat davant un jurdo popular
El condemnat davant un jurdo popular
EUROPA PRESS
El condemnat davant un jurdo popular

Així consta en la sentència, en la qual el tribunal desestima el recurs d'apel·lació interposat pel condemnat i estima en part els presentats per l'acusació particular i el ministeri fiscal en el sentit de declarar que no concorre en este cas la circumstància atenuant de dilacions indegudes.

No obstant açò, el tribunal valencià confirma la pena dels 15 anys de presó imposada per l'audiència Provincial de Castelló per un delicte d'assassinat després d'un veredicte de culpabilitat emès per un jurat popular.

Segons consta com a provat en la sentència, el condemnat, de 60 anys, residia amb la seua dona en una vivenda situada en l'Avinguda Papa Lluna de Benicarló des de 2012. Dos anys més tard van tindre nous veïns amb tres gossos en el seu domicili.

El 24 d'agost de 2014, sobre les 15.30 hores, la dona del condemnat va eixir a l'escala de l'edifici i va recriminar a la víctima els lladrucs i molèsties que ocasionaven els seus gossos i les portades que donaven en entrar o en eixir del portal.

Dos dies més tard, quan el condemnat i la seua dona van tornar a casa i estaven descansant, esta va escoltar soroll ocasionat pels gossos dels veïns, va eixir del seu habitatge, va deixar la porta entreoberta i es va dirigir a la casa d'este, on va entaular una discussió amb l'esposa de la víctima.

El condemnat, que guardava en el seu habitatge una pistola simulada i no estava afectat pel consum de substància alguna, va sentir la disputa, es va alçar del llit i va agafar la seua escopeta sabent que estava carregada i en perfecte estat de funcionament.

"QUIET ACÍ"

En eixir, va veure que el seu veí es dirigia a la seua vivenda i en arribar a la seua altura, el condemnat li va dir almenys en dues ocasions 'tu quiet ací'. Amb ànim d'acabar amb la seua vida i sense que tinguera possibilitat de defendre's, va efectuar un tir a poca distància que va impactar directament sobre l'òrbita ocular de la víctima, que tenia dos fills majors d'edat.

Com a conseqüència del tir realitzat a una distància entre 50 centímetres i 1,50 metres, la víctima va patir un traumatisme cranioencefàlic amb fractura-esclat cranial i destrucció de massa encefàlica que li va provocar la seua immediata defunció.

Els agents que van acudir al lloc dels fets van trobar el condemnat en estat de xoc, en roba interior, plorant i penedint-se en ser conscient del succeït. Així, deia: 'Què he fet?'.

Per estos fets, l'Audiència va condemnar l'home a la pena de 15 anys de presó, i enfront d'esta resolució es va interposar un recurs en el qual va al·legar fallida de la presumpció d'innocència per la insuficiència de prova de càrrec i error en la seua interpretació. Va qüestionar "conjectures, hipòtesis i especulacions" que estimava "freturoses de tot suport".

Sobre este tema, el tribunal entén que no hi ha hagut absència ni insuficiència de prova de càrrec ni que este haja sigut interpretada i valorada erròniament i arbitràriament. "La veritat és que hi ha hagut prova de càrrec i este s'ha valorat de determinada manera pel jurat", postil·la. Per este motiu, manté la condemna.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento