Comunitat Valenciana

La celebració de les comunions pot superar els 8.000€, segons la Unió de Consumidors

  • Per a uns 65 convidats, que sol ser l'habitual entre amics i familiars, la invitació a menjar ronda els 3.186 euros de mitjana.
  • Des de la Unió de Consumidors recomanen elaborar un pressupost d'acord amb les possibilitats econòmiques familiars i cenyir-se a ell tot el possible.
  • També aconsellen no deixar-se influir pels reclams publicitaris ni pel consumisme, reservar el banquet amb antelació i no recórrer a crèdits ràpids.
Trages de Primera Comunió en Taller 99 de Cáritas
Trages de Primera Comunió en Taller 99 de Cáritas
EUROPA PRESS
Trages de Primera Comunió en Taller 99 de Cáritas

La celebració d'una comunió pot arribar a superar els 8.000 euros entre vestuari, complements i banquet, articles i servicis que requereixen major despesa, i als quals cal afegir el cost que la celebració té per als familiars amb regals, vestuari o perruqueria, la qual cosa en ocasions suposa un endeutament important per a moltes famílies, segons es desprén de l'estudi realitzat per la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana.

Normalment, el trage del xiquet o xiqueta i el restaurant on celebrar la comunió són les coses que es trien amb més cura. De mitjana, el vestit de la xiqueta pot costar al voltant de 480 euros, no obstant açò, tot depèn de la qualitat de la tela, el treball que porte o si és de dissenyador o no, per la qual cosa es poden trobar trages de 96 a 1.235 euros. Una altra opció seria el lloguer del vestit, el preu del qual oscil·la els 60 euros.

A més de la vestimenta de la xiqueta, hi ha una sèrie de complements com a diademes, flors, llaços, que costen entre 9,90 i 59,95 euros. També poden necessitar cancan i guants (sobre 61 euros) i sabates, muda o mitjons (59,89 euros de mitjana).

En el cas dels xiquets, la roba és menys costosa, ja que el trage d'almirall ronda els 270 euros, encara que hi ha de fins el 350 euros. El mateix ocorre amb altres opcions: el trage de mariner costa una mitjana de 220 euros, i el trage jaqueta uns 270.

Com ocorre amb les xiquetes, cal afegir el cost de les sabates, muda i mitjons, així com la despesa de complements com rellotge, polsera, cadena o creu, que oscil·len entre els 273 i 678 euros. En total, el cost de la comunió d'una xiqueta pot arribar als 8.535,85 euros, mentre que el d'un xiquet sol ser inferior, amb 7.526,65 euros.

3.186€ de banquet

El banquet és la partida més cara. Encara que seria més econòmic celebrar-ho a casa amb la família, actualment se sol recórrer a encarregar un banquet en un restaurant, segons la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana. Per a uns 65 convidats, que sol ser l'habitual entre amics i familiars, la invitació a menjar ronda els 3.186 euros de mitjana, depenent del menú que trie.

A més, en tractar-se d'una celebració infantil també se sol contractar l'opció d'un menú infantil, que per a uns 15 xiquets costaria de mitjana uns 405 euros. Els preus dels menús ronden entre els 42 i 77 euros.

Fotografies de Comunió

Una altra despesa és el reportatge fotogràfic. És habitual que la pròpia església encarregue a un fotògraf que faça un reportatge a tots els xiquets que eixe dia celebren la seua comunió en ella, i que després es dividisquen les despeses entre tots, encarregant cada família tantes còpies com desitge.

Una altra de les dades que cada any augmenta de manera considerable és el servici addicional d'animació a divertir als xiquets en eixe dia tan especial.

Des de la Unió de Consumidors recomanen elaborar un pressupost d'acord amb les possibilitats econòmiques familiars i cenyir-se a ell tot el possible. Així es poden evitar excessos i endeutaments innecessaris. També aconsellen introduir en el pressupost les despeses previstes i un marge per a possibles afegits.

Així mateix, recomanen no deixar-se influir pels reclams publicitaris ni pel consumisme "cada vegada més present en este tipus de celebracions", valorar la relació qualitat-preu en tots els productes i servicis, comparar preus en diferents establiments, adquirir cada article necessari en la botiga més econòmica i no realitzar tota la compra en un mateix establiment.

Reservar el banquet amb antelació i no recórrer a crèdits ràpids que augmentaran l'endeutament familiar són uns altres dels consells de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento