Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de Sagunt oneja la bandera republicana al ritme de l'himne de reg

  • La bandera republicana ha onejat a l'Ajuntament de Sagunt (València) i en la Tinença d'Alcaldia durant uns minuts com a homenatge a les persones que van defendre la II República fa 86 anys, així com el període democràtic que va inaugurar, segons ha informat el consistori en un comunicat.
Bancera republicana en l'Ajuntament de Sagunt
Bancera republicana en l'Ajuntament de Sagunt
AYUNTAMIENTO DE SAGUNTO
Bancera republicana en l'Ajuntament de Sagunt

El consistori saguntí ha realitzat esta iniciativa un dia després que el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, advertira que l'Executiu central portaria als tribunals els ajuntaments de la Comunitat que exhibiren banderes republicanes.

Els regidors de Sagunt Pablo Abelleira, Roser Maestro, José Vicente Muñoz i Maria Giménez han secundat este acte en el balcó de l'Ajuntament i els edils Guillermo Sampedro i Mónica Caparrós en la Tinença d'Alcaldia de Port de Sagunt, que ha durat poc més de tres minuts.

Este hissament forma part dels actes en commemoració i divulgació del 86 aniversari de la proclamació de la II República que va aprovar el Ple en la sessió del passat 28 de març. L'Ajuntament promourà activitats "per a la rehabilitació política i cívica de tots els ciutadans que van ser víctimes de la repressió franquista, ja fóra durant l'alçament militar o durant la postguerra", han indicat les mateixes fonts.

La proposta va ser portada al Ple per Esquerra Unida i presentada pel membre de l'equip de Govern Guillermo Sampedro. Va ser aprovada amb els vots a favor de Compromís, Esquerra Unida, ADN Morvedre, PSPV-PSOE i Iniciativa Porteña, el vot en contra del Partit Popular i l'abstenció de Ciutadans.

Segons el text, "la II República va promoure l'avanç en la transformació de la societat, en la defensa de les llibertats individuals i col·lectives, i en la consecució de la justícia social. Este sistema democràtic va acabar amb la derrota en la Guerra Civil per a donar pas a més de 40 anys de franquisme, de repressió i de reculades".

El 14 d'Abril, segons la proposta, ha de ser una data reivindicativa per a reclamar el dret a la República i fer un homenatge a tots els alcaldes i regidors dels ajuntaments d'aquell període, així com condemnar el colp d'estat franquista contra la II República, han assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento