Escola i Intersindical defendran davant els tribunals la legalitat del decret de plurilingüisme
Escola i Intersindical defendran davant els tribunals la legalitat del decret de plurilingüisme ESCOLA

Escola Valenciana i el sindicat Intersindical han mantingut una reunió de treball per a tractar sobre la situació del valencià en diversos àmbits socials, especialment en l'ensenyament, per a coordinar actuacions en matèria lingüística. Sobre este tema, han assegurat que defendran davant els tribunals la legalitat del decret de plurilingüisme.

D'esta forma, Escola i Intersindical Valenciana es personaran en el procés jurídic "per defendre la legalitat del decret de plurilingüisme davant els atacs de la dreta sindical i política", segons han anunciat en un comunicat. Per a estes organitzacions, els recursos que alguns sindicats i entitats han presentat "no responen criteris pedagògics, educatius, legals o lingüístics, sinó a una campanya en contra dels drets de l'alumnat valencià a conéixer i dominar els dos llengües oficials i una llengua estrangera".

En esta línia, han recalcat que el Ministeri d'Educació "ha donat el vist" al decret, per la qual cosa asseguren que no s'entén "com es mantenen arguments que només perjudiquen una part de l'alumnat valencià que té tot el dret a acabar els estudis obligatoris dominant el valencià, el castellà i una llengua estrangera".

Davant els tribunals, les dues organitzacions sostindran que el decret "no solament no vulnera cap dret fonamental ni discrimina l'alumnat, sinó tot el contrari: és una obligació de l'administració regular els mecanismes perquè l'alumnat puga acreditar els coneixements de les llengües oficials".

A més, han subratllat que este decret és una norma que pretén, d'una banda, "revertir el procés de castellanització i afavorir la normalització de la llengua" i, d'altra banda, "ampliar tant el coneixement com l'ús social del valencià a través del sistema educatiu". "El valencià és una llengua minoritzada i necessita un impuls important des de l'escola per a dotar l'alumnat dels mecanismes comunicatius i, així, recuperarà àmbits d'ús", han apuntat.

Recollida de firmes

En un altre ordre de coses, Intersindical Valenciana s'ha compromés a "participar i col·laborar activament" en la campanya de recollida de firmes que impulsa Escola per a demanar al Consell una Llei d'Igualtat Lingüística "que garantisca els drets lingüístics dels valencianes i els valencians". A més, les dues organitzacions han animat CCOO-PV, UGT-PV i FAMPA València a sumar-se a la defensa de la legalitat del decret davant els tribunals.

Consulta aquí más noticias de València.