Comunitat Valenciana

Puig es reunirà amb De la Serna el 27 d'abril i insisteix que els PGE han de "tornar als corrals"

  • Serà el 27 d'abril i durant l'encontre abordaran les necessitats d'infraestructures a la Comunitat Valenciana.
  • "Ha enviat al ministre per a donar-nos la seua explicació i preparar la previsible reunió amb Rajoy les pròximes setmanes", ha dit el president.
  • Segons el cap del consell, la Comunitat no pot seguir amb eixe "còctel nefast" que integren l'infrafinançament i la infrainversió.
Ximo Puig es reunix amb De la Serna
Ximo Puig es reunix amb De la Serna
GENERALITAT
Ximo Puig es reunix amb De la Serna

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reunirà el pròxim 27 d'abril a Madrid amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per a abordar les necessitats d'infraestructures a la Comunitat Valenciana després d'uns Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que el cap del Consell desitja que "tornen als corrals" perquè situen la regió "en el pitjor escenari" en inversió.

Així ho ha assenyalat Puig en una compareixença davant els mitjans després de la reunió mantinguda este dimecres amb el ministre, una trobada "amable" que s'ha produït després que des de la Generalitat es dirigiren al Govern central per a demanar una reunió amb el propi president, Mariano Rajoy, davant els comptes plantejats per a este exercici.

"Ha enviat al ministre per a donar-nos la seua explicació i preparar la previsible reunió amb Rajoy les pròximes setmanes", ha dit el president valencià, que ha defés el diàleg, que "no és símptoma de debilitat".

Segons ha remarcat, ha sigut clar amb el ministre plantejant-li que la Comunitat no pot seguir amb eixe "còctel nefast" que integren l'infrafinançament i la infrainversió perquè està provocant "pèrdues en l'economia valenciana" de mig punt en l'últim any per la falta d'inversió pública, amb un motor autonòmic afectat "per la falta de finançament i el deute" i un d'estatal que "discrimina la regió".

Puig ha plantejat al ministre la pèrdua de poder adquisitiu de la Comunitat respecte a la mitjana nacional i ha exposat una posició que és "difícilment contestable" per part de l'Executiu central.

Davant les reivindicacions, el ministre ha detallat que este és un pressupost per a un termini curt de temps i caldrà dialogar de cara als comptes de 2018. Esta reunió, a més, ha servit per a preparar la trobada del dia 27, en la qual es replantejaran les infraestructures clau per a la Comunitat o convenis que no s'estan complint com el de Rodalies.

Preguntat sobre si s'ha arrancat algun compromís per part del ministre, ha explicat que este passa per "intentar que projectes que estan en marxa o pressupostats", que es troben "eternament embossats" gaudisquen de major agilitat i es destinen a ells majors recursos perquè avancen. Alguns, ha remarcat Puig, com l'AVE entre València i Alacant van "a pas de tortuga".

El cap del Consell ha insistit que els PGE de 2017 no li agraden i els agradaria que "tornaren als corrals" amb les esmenes a la totalitat, però en cas que no prosperaren, s'hauria d'aconseguir com a mínim augmentar en 600 milions d'euros les inversions a la Comunitat a través de les esmenes parcials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento