Comunitat Valenciana

Eduard Mira narra les peripècies d'un valencià durant la Guerra de Successió en 'El tinent anglés'

  • L'escriptor i docent Eduard Mira ha tornat a la novel·la històrica amb 'El tinent anglés'(Llibres de la Drassana, 2017), una narració que s'emmarca en els segles XVII i XVIII per a narrar les peripècies del valencià Antoni Cruanyes, un nebot del conegut general austracista Joan Baptista Basset, durant la Guerra de Successió espanyola, segons ha informat l'editorial en un comunicat.

El protagonista partirà des de la seua Dénia natal cap a València, Londres, Orà, Viena, Barcelona i Almansa, en un periple com a espia que li farà ser testimoni i actor de trobades galants, revoltes, batalles, intrigues de palau i aventures sense fi. "Un personatge que, malgrat la seua amoralitat, es convertix en tan entranyable com a inoblidable", indiquen.

La novel·la "combina sense pausa l'evocació històrica i l'humor, els viatges i el sexe, les anècdotes i fins i tot les reflexions sobre el misteri de la vida, dins d'un conjunt embriagat de passió i diversió".

A més, "aconseguix amb la plasmació de la vida d'Antoni Cruanyes alçar un fresc monumental i viu, la gran novel·la valenciana i cosmopolita sobre la Guerra de Successió que seguix els passos de l'epopeia dels 'maulets' valencians fins a la derrota d'Almansa".

L'autor, membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha publicat dues novel·les històriques sobre l'edat mitjana: 'Les tribulacions d'un espia vell' (Destino, 2006) i 'Escacs de mort' (Bromera, 2010).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento