Comunitat Valenciana

PP, Podem i Cs demanen a Puig que no "s'escaquege" de la pròxima sessió de control malgrat la seua "agenda tancada"

  • VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)
Puig en la tribuna de les Corts
Puig en la tribuna de les Corts
FLICKR/ CORTS VALENCIANES
Puig en la tribuna de les Corts

Els grups parlamentaris PP, Podem i Ciutadans (Cs) en les Corts han exigit este dimarts al president del Consell, Ximo Puig, que assistisca a la sessió de control del pròxim ple i no "s'escaquege" malgrat tindre "l'agenda tancada", segons han destacat PSPV i Compromís.

El ple previst para dins de dos setmanes -per al qual encara falten per confirmar les dates, que fixarà la Junta de Síndics del 18 d'abril-, se celebrarà probablement el 26, ja que el dia 25 es commemora el Dia de les Corts Valencianes i el 27 la Romeria de la Santa Faç a Alacant. Les dues dates, amb els seus corresponents actes institucionals, dificulten la celebració del ple, han indicat els grups després de la junta de portaveus.

Des del PP, la portaveu adjunta María José Catalá ha criticat que en la reunió d'este dimarts s'haja apel·lat a "l'agenda completa" del 'president' Puig perquè "s'esfume" de la sessió de control, que encara està per determinar si se celebrarà o no. "Ens sorprèn i indigna que el Consell seguisca amb la tècnica de l'escaqueo i Puig torne a esfumar-se de la sessió de control", ha subratllat la 'popular', qui ha assegurat que el seu grup està "fart".

"Si ens volen prendre per tontos, val, però este president el que vol és saltar-se una sessió de control", ha asseverat Catalá, que s'ha referit a l'anterior Govern autonòmic -del qual ella va formar part- i ha indicat que aleshores "mai es van alterar dies de ple" i que si a l'expresident Alberto Fabra "se li ocorria fer això, no podia eixir dos dies al carrer". En cas de no comparéixer Puig, el PP ha demanat la compareixença de la vicepresidenta Mónica Oltra.

Des de Cs, la diputada Carmen Sánchez ha apuntat que, a falta de concretar-ho el pròxim 18 d'abril en la Junta, "pareix que no hi haurà sessió de control", la qual cosa al seu juí dificulta el treball dels grups per a "fiscalitzar la tasca del Consell". El síndic de Podem, Antonio Montiel, també espera que el ple del dia 26 "no menyscabe la facultat de control dels grups parlamentaris" respecte al Govern valencià.

"SOM UNS BORINOTS"

Per la seua banda, el portaveu del PSPV, Manolo Mata, ha defès que el Govern duu a terme la seua agenda "amb mesos d'antelació", per la qual cosa si Puig no acudix finalment a la sessió de control serà "perquè no pot".

"Ha comparegut 27 vegades", ha destacat el socialista, qui ha posat l'accent que el calendari parlamentari estava aprovat per tots els grups des de fa temps i cap es va adonar que el 27 d'abril se celebra la Santa Faç, la qual cosa ara obliga a canviar les dates del ple: "som uns borinots, i en el PSPV els més burros fent el calendari", ha bromejat.

El síndic de Compromís, Fran Ferri, també ha posat de manifest "l'agenda tancada" del cap del Consell i ha incidit que Puig "ha donat les explicacions que se li han demanat" en seu parlamentària "sempre que la seua agenda ho ha permès".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento