Comunitat Valenciana

Les carreteres valencianes esperen 4,3 milions de desplaçaments en Setmana Santa

  • El Govern recorda als conductors que abans d'emprendre un desplaçament han de descansar i recomana parar cada dues hores i dormir bé.
  • Són més 850 efectius de la Guàrdia Civil de Trànsit els que vetlen per la seguretat en les carreteres en esta operació especial Setmana Santa.
  • El nombre total de desplaçaments de llarg recorregut a nivell nacional del 7 al 17 d'abril, és de 14.800.000.
Carretera De la Província D'Alacant
Carretera De la Província D'Alacant
EUROPA PRESS
Carretera De la Província D'Alacant

Les carreteres de la Comunitat Valenciana esperen 4.300.000 desplaçaments en Setmana Santa -2.000.000 en la província de València, 1.600.000 en la d'Alacant i 700.000 en la de Castelló- i comptaran amb 1.000 vigilants -efectius de la Guàrdia Civil, personal de Trànsit i de manteniment-.

Així ho ha avançat este dimarts el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, en una roda de premsa després de visitar les instal·lacions de la Direcció General de Trànsit a València, on ha informat del dispositiu especial previst per a la segona fase de l'operació de trànsit per la Setmana Santa.

El nombre total de desplaçaments de llarg recorregut a nivell nacional, previstos durant l'Operació Especial de Setmana Santa -les dues fases-, del 7 al 17 d'abril, és de 14.800.000.

La primera fase va arrancar el cap de setmana passat, amb més d'1,8 milions de desplaçaments per les carreteres valencianes. El balanç d'esta primera fase és de cap accident mortal i, per tant, cap víctima en carretera. L'any passat va morir un conductor en la primera fase.

Així, durant tota la Setmana Santa -les dues fases- es registraran per les carreteres valencianes més de 6,1 milions de desplaçaments. Fins al 9 d'abril, el nombre d'accidents en les carreteres valencianes ha descendit un 19%, passant de 30 accidents mortals en 2016 als 23 accidents mortals d'enguany. Mentre que el nombre de morts també s'ha reduït en un 23%, de les 30 víctimes mortals de 2016 a les 23 en el que portem d'any.

La DGT ha disposat una operació especial en Setmana Santa que va des de la vigilància per terra i per aire de les carreteres, fins a la regulació especial d'alguns trams o la prohibició de la circulació als vehicles pesats.

Són més 850 efectius de la Guàrdia Civil de Trànsit els que vetlen per la seguretat en les carreteres en esta operació especial Setmana Santa. A ells se suma el personal de Trànsit i de manteniment de carreteres. Per tant, més d'un miler d'efectius vetlaran per la seguretat en les carreteres valencianes.

Consells

Moragues ha recordat als conductors abans d'emprendre un desplaçament que han de descansar, parar cada dues hores i dormir bé. Segons la Fundació CEA -Comissari Europeu de l'Automòbil-, més del 40% dels accidents de trànsit a Espanya es produeixen per fatiga, íntimament relacionada amb el somni.

A més, abans d'eixir a la carretera és "necessari" planificar el viatge i és "fonamental" el manteniment adequat del vehicle, més si cap en un país com Espanya, on l'edat mitjana del parc circulant és de més de 10 anys, edat que puja fins als 12 en el cas dels vehicles en els quals viatgen les víctimes mortals.

Cal respectar els límits de seguretat, posar-se el cinturó i no conduir si s'ha begut. Dos de cada tres accidents estan relacionats amb l'alcohol. El 12% de la població es posa al volant després d'haver consumit alcohol o drogues, ha dit Moragues.

Per la seua banda, la cap provincial de Trànsit de València, María Dolores Pérez, ha afirmat que normalment abans d'abordar un viatge llarg, la gent posa el seu vehicle en condicions i pren les seues precaucions, "però quan arriben al lloc definitiu, tot això desapareix i venen els principals riscos". Així, Pérez ha insistit a adoptar mesures davant desplaçaments curts, ja que la "immensa" majoria dels accidents es registren en estos trams.

D'altra banda, ha recordat que, tal com va anunciar el director general de trànsit, hi ha 255 càmeres que controlaran l'ús del cinturó de seguretat a la Comunitat. "És una de les mesures preventives més barates que existeixen i una de les més eficaces", ha asseverat.

"Hem d'arribar a conscienciar al conductor i als passatgers que l'ús del cinturó, salva vides. Molts no l'usen", ha lamentat. Durant els dos primers mesos de posada en marxa d'esta mesura -les càmeres-, el titular del vehicle en el qual s'infringisca rebrà un avís. Passats dos mesos s'activarà el procediment de denúncia i la tramitació de la sanció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento