Comunitat Valenciana

Ribó vol transformar la Plaça de l'Ajuntament de València en un espai per a tots

  • "Esta plaça ha de ser cada dia més la plaça de totes les persones, de tots els valencians i valencianes", ha manifestat.
  • "A molts ens agradaria" que la Plaça de l'Ajuntament "no fóra una gran rotonda com és ara", ha dit als mitjans.
  • L'alcalde assegura que aquesta legislatura no es podrà dur a terme i ha assenyalat que "de moment ho anem arreglant gradualment tancant la plaça un diumenge".
Imatge de les Trobades en Valencià en la Plaça de l'Ajuntament de València
Imatge de les Trobades en Valencià en la Plaça de l'Ajuntament de València
GVA
Imatge de les Trobades en Valencià en la Plaça de l'Ajuntament de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat este dilluns la seua idea de convertir la Plaça de l'Ajuntament en un espai per a tots i de transformar-la perquè deixe de ser "una gran rotonda d'autobusos públics i cotxes privats" com en l'actualitat. "Esta plaça ha de ser cada dia més la plaça de totes les persones, de tots els valencians i valencianes", ha manifestat.

Ribó s'ha pronunciat d'esta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de visitar la taula informativa-petitoria instal·lada davant la façana principal de l'Ajuntament amb motiu del Dia Mundial del Parkinson, preguntat per l'ús ciutadà d'esta plaça i per si el seu equip té previst canviar el seu disseny per a garantir-ho i poder dur a terme en ella trobades com les Trobades en Valencià celebrades este diumenge.

El primer edil, que ha considerat que esta cita ha sigut "tot un èxit", ha assenyalat que "a molts ens agradaria" que la Plaça de l'Ajuntament "no fóra una gran rotonda com és ara, una gran rotonda d'autobusos públics i de cotxes privats".

Així, ha dit que "en algun moment ens hem de plantejar eixe tema" encara que ha precisat que per a això cal tindre en compte que "per ací passen moltíssimes línies d'autobús" i que un canvi "implicaria una remodelació de les línies". Ribó ha agregat que açò "s'està estudiant" i que "hi ha plantejaments en eixe sentit", però ha ressaltat que "és un problema seriós".

"No és una qüestió d'organitzar solament els aspectes urbanístics sinó els aspectes de mobilitat també", ha afirmat el responsable municipal. Ha subratllat que "este és el punt fonamental de la mobilitat" de la ciutat, alhora que ha al·ludit als estudis i treballs que es duen a terme per a "remodelar" també les places de la Reina i de Bruges.

Joan Ribó, que ha declarat que estes són "les tres grans places" de la ciutat, ha destacat que ara s'està "treballant directament en la de la Reina i en la de Bruges" i ha apuntat que la de l'Ajuntament serà, "en el seu moment", "l'última" en la qual s'intervindrà.

"Esta plaça ha de ser cada dia més la plaça de totes les persones, de tots els valencians i valencianes", ha reiterat l'alcalde, que ha asseverat que "per a ser una plaça és contradictori que siga una rotonda". "Anirem adaptant-ho", ha dit.

Preguntat per si la remodelació de la Plaça de l'Ajuntament podria escometre's al final d'actual mandat, Ribó ha assenyalat que "és molt ràpid per a dir-ho" i ha manifestat que el que es pretén és fer en este mandat els canvis previstos en la de la Reina i la de Bruges i fer realitat els projectes existents.

En esta línia, ha exposat que la de l'Ajuntament "va més retardada perquè és la més important, alhora que ha considerat que acabar les actuacions previstes en la de les altres dos "pot endolcir la mobilitat d'esta, que és el tema fonamental".

Preguntat per si és un dels projectes que preveu escometre en un segon mandat com a alcalde de València, Joan Ribó ha afirmat que el seu equip de govern ja planifica a vuit anys.

Planificar a vuit anys

"Sí, clar, per descomptat. Estem començant a planificar no a quatre sinó a vuit anys moltes coses. Això està clar. En quatre anys hi ha moltes coses que no es poden arreglar i este tema és un dels que no. De moment ho anem arreglant gradualment tancant la plaça un diumenge", ha exposat.

L'alcalde s'ha referit de nou a la celebració d'actes dels Trobades en Valencià en la Plaça de l'Ajuntament i ha ressaltat la "importància" que té per a este col·lectiu portar-los en este enclavament.

"El bonic és veure la plaça plena de xiquets i xiquetes amb el tema del valencià. Ahir va ser un dia bonic, per a les Trobades també. Per a la gent d'Escola en Valencià era important perquè no havien pogut estar encara i havien tingut problemes per a entrar en la ciutat. El fet d'arribar a la plaça té un simbolisme important. La plaça és de tots", ha asseverat Ribó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento