Comunitat Valenciana

Cinc aparcaments del centre de València creen tarifes planes tota la nit entre 5 i 6,95€

  • Són 1.420 places, amb la finalitat de "fer compatible i més atractiu el normal funcionament del servici nocturn d'autobusos i la llibertat d'accedir en vehicle privat".
  • "Avançar en este sentit per a millorar al costat del govern municipal la mobilitat en la ciutat no ha suposat cap dificultat, ha dit l'edil de Mobilitat.
  • Segons Grezzi, aquest acord "contrasta amb el menyspreu al qual tracta de sotmetre el govern de Mariano Rajoy al transport públic valencià".
Aparcament a València
Aparcament a València
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA
Aparcament a València

Les converses entre la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València i les empreses del sector del pàrquing s'han materialitzat en noves tarifes nocturnes -d'entre 5 i 6,95 euros- de cinc aparcaments del centre de la ciutat.

La iniciativa la llancen les empreses Aza, Empark, Interparking per als seus aparcaments en Baró de Càrcer, Mercat de Colom, Glorieta, Porta de la Mar i Russafa, cinc dels aparcaments més cèntrics de la ciutat que oferixen un total de 1.420 places. A elles se sumaran també les 300 places del pàrquing municipal de la Plaça de la Reina que també estableix el cost màxim nocturn en 6 euros, detalla la corporació municipal a través d'un comunicat.

Esta decisió és una de les alternatives plantejades per l'equip de govern municipal a la prohibició proposada per Mobilitat Sostenible d'aparcar en el carril bus durant la nit. La mesura anava a entrar en vigor este dilluns però la Junta de Govern Local va acordar posposar-la a primers de maig mentre es busquen opcions per a garantir la mobilitat nocturna per al ciutat.

En este context, les noves tarifes màximes que facilitaran estos aparcaments del centre -els clients pagaran menys si la seua estada en l'aparcament no aconseguix eixe import- són fruit de les converses mantingudes entre la regidoria de Mobilitat Sostenible i les empreses d'aparcament durant les últimes setmanes, amb la finalitat de "fer compatible i més atractiu el normal funcionament del servici públic nocturn d'autobusos i la llibertat d'accedir en vehicle privat fins al mateix centre de la ciutat per part del que així ho desitge".

Zones d'oci

Amb les 1.700 places anunciades amb estes tarifes màximes (a les quals es poden seguir incorporant unes altres aparcaments els pròxims dies), solament els pàrquings del centre de València podrien acollir a tots els vehicles que estacionaven en els carrils EMT-Taxi de tota la ciutat les nits dels caps de setmana.

Este "gran acord" suposa que amb una tarifa màxima de 6,50 euros (el preu serà inferior si l'estada no aconseguix eixe topall), solament el Pàrquing Russafa de Grup Aza, oferirà les 750 places d'aparcament subterrani del seu aparcament del carrer Russafa, 8 (baix la nova zona comercial del Passatge Doctor Serra) als usuaris que les utilitzen en horari nocturn entre les 22.00 hores i les 10.00 hores de l'endemà (podent absorbir amb escreix la limitació de l'aparcament en carril EMT-Taxi).

A Ciutat Vella, el Pàrquing Avinguda de l'Oest-Vinatea oferirà per a les seues 230 places en rotació una tarifa màxima nocturna de 6'95 euros entre les 22.00 i les 8.00 hores, que entrarà en vigor a partir del pròxim dilluns 10 d'abril. Este aparcament és un dels quals ja manté convenis amb alguns comerços de l'Associació de Comerciants del centre històric per a oferir aparcament gratuït als seus clients, i també ofereix la primera hora d'aparcament gratuït als espectadors del Teatre Olympia, entre altres acords comercials.

Per la seua banda, Interparking establirà a partir de la setmana vinent una tarifa màxima nocturna de 5,95 euros per als cotxes que aparquen entre les 21.00 i les 7.00 hores en els seus aparcaments de Glorieta/Pau i Porta de la Mar, que ofereixen al voltant de 300 places en rotació. A més, Interparking ja oferia i manté la seua tarifa màxima de 2,95 euros al dia (1'95 en el cas dels diumenges i 3'95 si s'aparca tot el cap de setmana) en les al voltant de 100 places de rotació del seu aparcament de Santa María Micaela en plena zona d'oci de Juan Llorens.

D'una altra naturalesa, però també "millorant l'oferta d'aparcament vespertí i nocturn a Ciutat Vella" -en concret a residents i treballadors de vesprada/nit de la zona- és l'acord amb Empark per al pàrquing de Parcent, en el qual ofereix aparcament de dilluns a dissabte de 15.00 a 10.00 hores i les 24 hores de diumenges i festius per 40 euros al mes.

D'altra banda, Empark rebaixarà encara més la seua tarifa màxima d'estacionament nocturn per a les 140 places en rotació del Mercat de Colón establint-la en un màxim de 5 euros (costant 1,5€ l'hora si no s'aconseguix eixa quantitat). I igual que a Parcent oferirà també un nou abonament de 40€ de dilluns a dissabte de 20.00 a 9.00 hores i les 24 hores de diumenges i festius.

Finalment, i en coordinació amb el regidor de Desenvolupament Sostenible i president d'AUMSA, Vicent Sarrià, s'està treballant en la proposta de la tarifa plana nocturna més adequada per a l'aparcament de la plaça de la Reina, de gestió municipal.

Totes estes noves tarifes pactades entre la Regidoria de Mobilitat i els diferents aparcaments d'ús públic se sumen a les ja existents en múltiples aparcaments de la ciutat (també en la zona d'oci de Juan Llorens, per exemple, el Pàrquing Navarro Llorens-Proveïments ja ofereix places amb dos trams màxims de 2,70 i 5,40 euros).

"Avanç en la normalitat"

Sobre este acord, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha manifestat que "València no és menys que cap altra ciutat, i els seus empresaris, tant els de aparcaments com els comerciants, porten anys demostrant que poden arribar a acords i estan a l'altura dels de les principals capitals europees".

"Per això avançar en este sentit per a millorar al costat del govern municipal la mobilitat en la ciutat no ha suposat cap dificultat, perquè tots anem de la mà per a consolidar a València com la gran capital europea que és", ha apuntat l'edil.

"Amb els propietaris dels aparcaments -ha continuat- portem temps conversant, i sabíem que l'ocupació nocturna dels mateixos, en línies generals, no superava el 10% d'ocupació, per la qual cosa els animem a realitzar ofertes atractives per als seus possibles clients, i la nostra disponibilitat per a donar-les a conéixer des de l'Ajuntament, i estes noves tarifes màximes són el primer fruit d'açò".

El regidor, a més, ha recordat els acords que ja mantenen els aparcaments amb altres comerciants i sales de cinema i teatre.

"Esta Regidoria no ha deixat de treballar per la ciutadania i per millorar la mobilitat de manera sostenible i generalitzada des del primer dia de la legislatura, i cada dia es veuen els resultats", ha ressaltat Grezzi, que ha lamentat que este treball "contrasta amb el menyspreu al qual tracta de sotmetre el govern de Mariano Rajoy al transport públic valencià" en la partida d'inversions dels pròxims Pressupostos Generals de l'Estat.

Ara, ha afegit, "és necessari que tothom es posicione: bé a favor del transport públic i la llibertat d'elecció com estem nosaltres, o contra ell com estan el Partit Popular i Ciudadanos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento