Comunitat Valenciana

Membres originals de The Wailers actuaran en la pròxima edició del Rototom

  • Quasi 40 anys després de la cerimònia d'entrega de la medalla atorgada a Bob Marley per l'ONU en nom d'Àfrica, els músics originals de la seua banda, The Wailers, es reuniran en la pròxima edició del festival reggae Rototom Sunsplash, que se celebrarà a Benicàssim (Castelló) entre el 12 i el 19 d'agost.
La banda de reggae que acompañó a Bob Marley, The Wailers, sigue extendiendo su semilla y su legado por el mundo.
La banda de reggae que acompañó a Bob Marley, The Wailers, sigue extendiendo su semilla y su legado por el mundo.
JULIE COLLINS ROSEMOUNTAINPHOTO.COM
La banda de reggae que acompañó a Bob Marley, The Wailers, sigue extendiendo su semilla y su legado por el mundo.

Així, membres originals de The Wailers com Aston 'Familyman' Barrett (baix), Tyrone Downie (teclats), Junior Marvin i Donald Kinsey (guitarres) es reuniran per a interpretar la música que literalment va canviar el món inspirant la independència africana, segons ha informat l'organització del festival en un comunicat.

A ells s'unirà Aston Barrett Junior en la bateria, fill de 'Familyman' i nebot del bateria original, el ja difunt Carlton 'Carly' Barrett. D'altra banda, representant a la nova generació, també es podrà veure en els cors a Shema McGregor, filla de la component de The I Threes, Judy Mowatt i del col·lega de Bob en 12 Tribes, Freddie McGregor.

Com a enginyer de mescla estarà Dennis Thompson, qui fóra responsable del so de The Wailers en sales i estudis al llarg dels anys 70. També pujarà al Main Stage Noel Davey com a segon teclista, co-creador del rhythm Sleng Teng, que va popularitzar el dancehall digital després dels primers experiments digitals amb la bateria de The Wailers en cançons com Rainbow Country o No Woman No Cry.

En relació amb la temàtica Marley, el fill de Bob, Ky-Mani, estarà en el Main Stage al costat de l'alemanya Gentleman. També entre les confirmacions d'enguany s'inclou la banda britànica de reggae Steel Polse, el cantant senegalés Youssou NDOUR i el representant del moviment roots reggae jamaicà actual, Chronixx.

INNA DE YARD

A ells se'ls uniran el veterà col·lectiu de reggae acústic Inna De Yard, el missatger rasta Luciano i Seun Kuti, fill de l'innovador de l'afrobeat, Fela. El pioner del fenomen deejay O Roy i la seua primera estrela profundament rasta, Big Youth, actuaran al costat del geni del dub britànic Mad Professor.

El públic també serà testimoni de les profundes reflexions acompanyades pels sons del baix de l'originari grup Twinkle Brothers i delectar-se amb el suau cant procedent de dos veus d'or com són les de Don Carlos i Christopher Martin.

Els internacionalment coneguts exganadores del reggae contest italià del Rototom, Mellow Mood, tornen al festival per a la seua 24 edició. També en el programa del Main Stage d'enguany se succeiran actuacions com la dels veterans de Bristol Black Roots o la de la banda de reggae californiana Estic Figure, i es podrà gaudir dels sons dub dels londinencs African Head Charge.

En representació de les veus femenines, el festival comptarà amb la presència de la xiqueta prodigi jamaicana, qui més tard es convertira en llicenciada universitària, així com creadora de grans èxits dancehall, Nadine Sutherland. A més també brindarà l'oportunitat de gaudir de la veu de la cantant nascuda a Kenya i resident a Alemanya Treesha com la de Nukulee Dube, filla de la llegenda sud-africana del reggae Lucky Dube.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento