Comunitat Valenciana

Marzà: "El recurs de la Diputació d'Alacant contra el decret plurilingüe és una fugida per a tapar els seus problemes"

  • El conseller d'Educació de la Generalitat valenciana, Vicent Marzà, ha assegurat que el decret de Plurilingüisme que ha impulsat el seu departament "té una sòlida base no solament pedagògica, sinó també jurídica i administrativa" i ha considerat que el recurs que ha interposat contra la norma la Diputació d'Alacant "no és més que una fugida cap a davant per a tapar els seus problemes".
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
CORST VALENCIANES/I. CABALLER
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu

"Fins i tot el Ministeri d'Educació ha donat (el decret) per bo. Sobre este tema, estem absolutament tranquils. Per tant, el recurs anunciat pel president de la Diputació d'Alacant no és més que una fugida cap a davant per a tapar els seus problemes, com per exemple la discriminació dels ciutadans i ciutadanes d'Alacant en els pressupostos de l'Estat elaborats pels seus companys de partit Rajoy i Montoro", ha manifestat el titular d'Educació a Europa Press.

"Seria millor -ha prosseguit Marzà- pels propis alacantins i alacantines que, en comptes de posar pals en les rodes al plurilingüisme i al progrés, el president de la Diputació es dedicara a defendre'ls davant Rajoy".

Per la seua banda, la Diputació d'Alacant ha explicat este divendres que ha interposat un recurs contenciós administratiu contra el Decret de plurilingüisme del Consell en considerar que la norma "discrimina greument" part de l'alumnat i vulnera la Llei d'Ús i Ensenyament del Valèncià (LUEV).

Entre altres qüestions, la corporació provincial argumenat en el seu recurs que la normativa "vulnera" els articles 14 i 9.2 de la Constitució en discriminar "greument" els alumnes escolaritzats predominantment en castellà -nivell bàsic- en impartir menys anglés i no acreditar-ho enfront dels quals ho fan majoritàriament en valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento