Comunitat Valenciana

Pilar Lima ultima la seua candidatura a la secretaria general de Podem a la Comunitat Valenciana

  • Va ser la primera parlamentària sorda que va accedir al Senat, per designació del Parlament valencià.
  • L'actual secretari general, Antonio Montiel, va anunciar que no optaria a revalidar el càrrec després de recolzar a Íñigo Errejón en la disputa enfront de Pablo Iglesias.
  • L'Assemblea Ciutadana de la formació morada a la Comunitat Valenciana se celebrarà el 14 de maig.
Pilar Lima, la primera senadora sorda, posa en el jardin de Les Corts de Valencia.
Pilar Lima, la primera senadora sorda, posa en el jardin de Les Corts de Valencia.
EFE
Pilar Lima, la primera senadora sorda, posa en el jardin de Les Corts de Valencia.

La senadora valenciana Pilar Lima barreja presentar la seua candidatura a la secretaria general de Podem a la Comunitat Valenciana. Lima, que va ser la primera parlamentària sorda que va accedir a la Cambra alta, es troba en aquests moments negociant els últims serrells per a presentar-se al lideratge autonòmic del partit en l'Assemblea Ciutadana que se celebrarà el pròxim 14 de maig, segons ha pogut saber 20minutos.

La possible candidatura de Lima es produeix després de dues renúncies sonades al lideratge de la formació a la Comunitat Valenciana. D'una banda, la de la diputada en Les Corts Sandra Mínguez, considerada pròxima a Pablo Iglesias. Per un altra, la de l'actual secretari general, Antonio Montiel, del sector errejonista, que va anunciar el passat 28 de març que no optaria a renovar el càrrec. El també portaveu de Podem en el Parlament valencià va cridar a la unitat del partit després de la derrota de Íñigo Errejón enfront d'Iglesias. 

Pilar Lima, nascuda a València en 1977, és diplomada en Treball Social i professora especialista en llengua de signes. Va ser designada en primàries com la candidata de Podem a senadora territorial per la Comunitat Valenciana, càrrec per al qual va resultar triada pe Les Corts Valencianes al juliol de 2015. A més, va integrar la llista de Pablo Iglesias per a la direcció estatal de Podem. 

Fonts pròximes a la candidatura assenyalen que Lima agrada especialment pel seu perfil i que podria ser una figura alternativa a la de Mónica Oltra, actual vicepresidenta de la Generalitat i líder de facto de Compromís.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento