Comunitat Valenciana

Un total de 215 centres de la Comunitat Valenciana voten a favor d'implantar la jornada contínua

  • Un total de 215 centres educatius de la Comunitat Valenciana dels 325 que, finalment, van celebrar el dimarts consultes a les famílies sobre la implantació de la jornada escolar contínua han votat a favor d'esta modificació.

Així figura en els resultats facilitats este dijous per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport amb el cent per cent dels centres escrutats. No obstant açò, queda pendent contrastar les dades introduïdes en la plataforma pels col·legis i s'està realitzant la comprovació de les actes. Així mateix, s'atendran possibles reclamacions.

D'acord als resultats difosos, un total de 325 escoles d'Infantil i Primària -es va produir una renúncia- van dur a terme consulta a les famílies sobre la modificació de l'horari. D'estes, un total de 215 -el 66,15%- ha votat sí a l'aplicació de la jornada contínua en reunir els vots a favor de més del 55% del cens. Per contra, en 110 casos -el 33,85%-, el canvi va ser rebutjat.

Per províncies, dels 96 centres educatius convocats a Alacant, en 80 centres s'ha votat a favor de la modificació de la jornada escolar. En la demarcació de Castelló hi havia 67 centres convocats i 30 han donat el sí a la modificació de l'horari de jornada escolar.

Per la seua banda, en la província de València hi havia 162 centres convocats, dels quals 105 centres s'han manifestat a favor de la modificació de l'horari de jornada escolar.

La participació en el conjunt del territori valencià ha sigut del 75,41% del cens de mares i pares convocats per a esta consulta. En els centres alacantins la participació ha sigut de 31.862 mares i pares, un 77%; en els de la província de Castelló han participat 22.871 persones, el 75%; i en la de València, 53.495, un 74,48%.

A més, en les comarques d'Alacant han votat favorablement el 64% de les mares i els pares pel que fa al nombre total de vots possibles; en les de Castelló, quasi el 53%; i en les de València, el 57%.

TERMINI DE RECLAMACIONS

Des de la Conselleria d'Educació expliquen que la comissió de coordinació del procés de cada centre ha realitzat el control i l'organització de votació per a la consulta. Esta comissió està formada pel director, dos mares, pares o tutors, i el secretari.

Les seues tasques principals han sigut aprovar el cens, concretar el calendari i horari de votació, promoure la constitució de la taula de votació, i resoldre les possibles reclamacions presentades al llarg del procés. Si hi ha reclamacions, es podran presentar durant els dos dies lectius següents a les consultes davant la Comissió de Coordinació del Procés, que resoldrà en el termini d'un dia lectiu.

Esta obert el període per a presentar recursos d'alçada i tindrà el termini d'un mes, tal com figura en l'orde que regula la jornada escolar en el punt 13 de l'article 8. D'esta manera, qualsevol part de la comunitat educativa de cada centre que considere que hi ha hagut alguna anomalia en el procés de votacions podrà fer arribar l'escrit a la seua direcció territorial de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport d'Alacant, Castelló i València.

Una vegada coneguts els resultats definitius i dels possibles recursos d'alçada, el director general de Política Educativa dictarà, abans del període de matriculació per al pròxim curs, l'autorització o no definitiva del canvi de jornada escolar.

L'autorització definitiva s'estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s'ajusten a les millores previstes en el pla. L'avaluació es realitzarà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d'ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l'alumnat, conclouen des del departament de Campanar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento