Usuaris de Renfe reclamen un passi d’un mes gratuït

Els consumidors demanen descomptes del 50% a la mitja i llarga distància pels transbordaments i retards. Hi ha dos sabotatges a les vies els caps de setmana.
Operaris a les obres de l’AVE a la zona de Bellvitge (EFE).
Operaris a les obres de l’AVE a la zona de Bellvitge (EFE).
Operaris a les obres de l’AVE a la zona de Bellvitge (EFE).
L’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya va reclamar ahir «una gran indemnització econòmica» pels usuaris de Renfe. Proposa «un mes de servei gratuït» per totes les línies, facilitant als viatgers un bitllet mensual vàlid per a totes les zones. A més, demana una reducció mínima del 50% en el preu dels viatges de mitja i llarga distància pels transbordaments i l’allargament del viatge pels talls actuals.Per la seva part, Renfe, als problemes derivats de les obres de l’AVE, hi ha de sumar la mitjana de dos sabotatges que pateix els caps de setmana, l’últim, dissabte, a la C3, que uneix a L’Hospitalet amb Puigcerdà passant per Vic. L’empresa pública Adif va fer públic ahir que ha decidit cursar denúncia per saber qui va col·locar un bloc de ciment a les vies, entre Mollet i Parets.

Canvis en l’estació

A partir de demà, els usuaris del servei de bus alternatiu de Rodalies de Renfe hauran de passar una nova prova, ja que comença el saló immobiliari Meeting Point a la Fira de Barcelona, i això obliga a traslladar lleugerament les parades de bus a la part alta de Maria Cristina.

A més, es preveu un augment de la circulació als entorns de la plaça d’Espanya, on el servei de taxi funcionarà a ple rendiment i on s’esperen prop de 220.000 visitants pel saló.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va assegurar ahir que la normalització de Rodalies encara no té data i que «no serà qüestió d’un dia», sinó progressiva. Nadal vol que es creï un organisme que gestioni de forma conjunta les obres del túnel de l’AVE per Barcelona, els treballs per habilitar nous accessos ferroviaris a l’aeroport i les obres viàries i ferroviàries al Port. Seria continuador de la feina del Centre de Coordinació Ferroviària de Barcelona i hi haurà de tenir corresponsabilitat la Generalitat.

A tot això, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, espera que l’arribada de l’AVE a Barcelona «no estigui lluny» del 21 de desembre previst inicialment i no es posarà en marxa si no està «perfecte».

Finalitzen els talls a la línia 2

L’estació de la Verneda torna a estar oberta als usuaris del metro de la línia 2 després que s’hagin acabat les obres de la primera fase dels treballs d’infraestructura i millora de la via al tram comprès entre les estacions de La Pau i Artigues/Sant Adrià. El servei, que els darrers dies s’havia ofert amb un autobús especial, s’ha reprès avui a partir de les 5 del matí. Tot i així, encara falta la segona fase de les obres, que obligaran a interrompre el mateix tram de la L2 des de les 22 hores del dia 5 de desembre fins al final del servei del 9 de desembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento