La mangamania guanya adeptes a L’Hospitalet

El Saló del Manga tanca les seves portes amb rècord de visitants, en superar els 65.000 participants a la fira del còmic.
Tres aficionats al manga, ahir, al saló, caracteritzats (Bricio Segovia).
Tres aficionats al manga, ahir, al saló, caracteritzats (Bricio Segovia).
Tres aficionats al manga, ahir, al saló, caracteritzats (Bricio Segovia).
Una hora de maquillatge, tres quarts per pentinar-se i dues per vestir-se és el temps que ha necessitat la Cristina per disfressar-se de Sakura Haruno, la seva heroïna favorita del popular còmic Naruto, cadascun dels quatre dies que ha estat obert el Saló del Manga, que ahir s’acomiadava del seu públic més fidel fins l’any vinent.Més de 65.000 otakus –aficionats al manga i a l’anime–, com la Cristina, no han volgut perdre’s les últimes novetats que aquesta plataforma del còmic japonès ha presentat al ja tradicional recinte de La Farga de L’Hospitalet, que enguany s’ha repartit en dos nous espais més per evitar les aglomeracions que s’hi produïen els altres anys.

Tallers d’escriptura japonesa i d’ikebana –art floral nipó–, gimcanes, karaoke i el concurs Cosplay de disfresses han estat algunes de les activitats que han fet les delícies dels assistents a la festa de la mangamania.

«El públic manga s’implica moltíssim, interioritza la seva afició d’una forma brutal i molts vénen disfressats», assegura Óscar Valiente, portaveu del Saló del Manga.

A prop de les estrelles

Immersos en un ambient de fantasia i color, otaus de totes les edats han pogut veure de prop al saló autors com  els francesos Aurélia Aurita (Fresa y Chocolate) i  Fréderic Boilet (Makiko Parade), les espanyoles Aurora García i Diana Fernández (Saihôshi) o el clàssic director d’animació japonès Shigeyasu Yamauchi (Bola de Drac).

La Cristina surt carregada de bosses després de visitar els més de 100 expositors que omplen els 10.500 metres quadrats d’aquesta fira que aixeca autèntiques passions entre els aficionats al manga japonès. De ben segur que s’ha fet amb lectures que l’acompanyaran fins que l’any vinent es torni a posar el seu vestit de superguerrera per assistir al saló, que ha batut el seu rècord de visitants, cosa que, segons l’organització, posa de relleu el bon moment de salut que travessa el manga.

De fet, tal como ho defineix Valiente, aquest saló és «una reunió d’una gran comunitat d’amants del manga, l’anime, el videojoc i la cultura japonesa». I un cop més, ha demostrat tenir ganxo.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento