Arturo León, triat secretari general de CCOO PV
Arturo León, triat secretari general de CCOO PV EUROPA PRESS

Així mateix, la candidatura que encapçalava León ha obtingut 164 vots a favor per a la Comissió Executiva, la qual cosa suposa una representació de 15 membres en la direcció del sindicat, enfront dels 11 que tindrà la llista de Mayor que ha obtingut 136 vots.

Arturo León es presentava secretari general de CCOO PV i liderava la candidatura 'oficialista' després que el fins ara líder de l'organització sindical a la Comunitat Valenciana, Paco Molina, decidira no optar a la reelecció per les disputes per a ocupar els llocs de responsabilitat de les diferents secretàries.

D'esta manera, Arturo León, que ha sigut responsable de l'àrea de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de la federació, ha vençut a la proposta alternativa que liderava el secretari d'Acció Sindical, Jaume Mayor, que proposava major "participació i transparència" a l'organització.

En atenció als mitjans de comunicació, León va explicar que el seu objectiu és centrar l'acció política amb la mirada posada "cap a fora tenint com a referents a les persones que estan en l'atur, no poden pagar la lletra del mes i són desnonades o no tenen recursos bàsics i per a aquells que treballen com a falsos autònoms".

Així, es va comprometre a defendre als col·lectius més vulnerables com els jóvens, les dones que han d'aconseguir una igualtat de drets reals i LGTBI. "Eixe va a ser el nostre treball fonamental i, tot açò, combinat amb la negociació col·lectiva i amb el nostre intent de recuperar drets", va subratllar.

Nascut l'any 1963, Arturo León es va afiliar a CCOO l'any 1988 i es va iniciar en el món del treball en una empresa de vendes per catàleg i en l'hoteleria. Posteriorment, va accedir mitjançant oposició a personal estatutari de la Conselleria de Sanitat en diferents categories. Actualment és tècnic en prevenció de riscos laborals de la Unitat Perifèrica de Prevenció de l'Hospital General Universitari d'Alacant.

Als 24 anys va ser triat delegat de la Junta de Personal del Departament de Salut de la Marina Baixa i posteriorment del d'Elda. Des d'aleshores, ha exercit diferents responsabilitats en la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO PV, com per exemple Salut Laboral, Negociació Col·lectiva, Formació i la Secretaria General durant tres mandats.

Així mateix, ha sigut membre de la Comissió de Seguretat i Salut en el Treball de la Comunitat Valenciana, del Patronat de la Fundació per a la Prevenció de Riscos Laborals de la Comunitat Valenciana, del Consell d'Administració de l'Agència Valenciana de Salut i del Comité Territorial de la Dependència. Actualment és membre del Consell de Salut de la Comunitat Valenciana.

Consulta aquí más noticias de València.