Comunitat Valenciana

Almenys 181 centres de la Comunitat voten a favor d'implantar la jornada contínua

  • De les mares i pares que podien votar de tot el territori valencià, han participat en este procés el 76% d'ells.
  • Marzà ha valorat "la participació de forma molt massiva", cosa que creu positiva, ja que l'horari escolar "és una qüestió que té una implicació social".
  • L'autorització definitiva s'estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s'ajusten a les millores previstes.
Votació en un centre sobre la jornada contínua escolar
Votació en un centre sobre la jornada contínua escolar
GVAEDUCACIÓ
Votació en un centre sobre la jornada contínua escolar

Almenys en 181 dels 326 centres educatius de la Comunitat Valenciana que este dimarts van celebrar consultes a les famílies sobre la implantació de la jornada escolar contínua han votat a favor d'esta modificació.

Així ho ha comunicat la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, que disposa de les primeres dades de participació i resultats. En estos moments es compten amb dades provisionals del 84% dels centres on es van realitzar les votacions. Es tracta de 274 escoles que van enviar les dades ahir a les 23.30 hores dels 326 que van convocar les votacions.

D'acord a esta informació, 181 escoles d'Infantil i Primària han decidit, mitjançant consultes, canviar l'horari de la jornada escolar. De les mares i pares que podien votar de tot el territori valencià, han participat en este procés el 76% dels centres amb els quals es compta amb dades. D'este, el 77% han votat a favor del canvi de la jornada escolar.

Pel que fa als resultats per províncies, dels 97 centres educatius convocats a Alacant, es tenen dades de 72 centres. D'estos, en 59 centres s'ha votat a favor de la modificació de la jornada escolar. En la demarcació de Castelló hi havia 67 centres convocats i es tenen dades de 60 centres. D'ells, 28 centres han obtingut el sí a la modificació de l'horari de jornada escolar. Per la seua banda, en la província de València hi havia 162 centres convocats i es tenen dades de 142 centres, dels quals 94 centres han obtingut el sí a la modificació de l'horari de jornada escolar.

La participació en el conjunt del territori valencià ha sigut del 76% del cens de mares i pares convocats per a esta consulta. En els centres alacantins la participació ha sigut de 22.766 mares i pares, un 77%; en els de la província de Castelló han participat 20.434 persones, el 75%; i en la de València, 45.385, un 75%. A més, en les comarques d'Alacant han votat favorablement el 64% de les mares i els pares pel que fa al nombre total de vots possibles; en les de Castelló, el 53%; i en les de València, el 57%.

Després de conéixer estes dades, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha valorat "la participació de forma molt massiva" de les famílies, una cosa que creu positiva, ja que l'horari escolar "és una qüestió que té una implicació social, ja que afecta l'organització i conciliació de les famílies i no tant el que passa dins de les aules".

El titular d'Educació -que ha fet estes manifestacions en la presentació de noves convocatòries públiques del Consorci de Museus- ha sigut preguntat pels mitjans per les crítiques d'algunes entitats sobre incidències en el procés. Sobre este tema, Marzà ha evidenciat que "les regles són per a complir-les" i ha garantit que davant "qualsevol indici que haja de que alguna cosa no ha funcionat, la Conselleria actuarà". No obstant açò, ha asseverat que de moment la valoració és que "el procés ha funcionat bé" i amb "normalitat total".

Termini de reclamacions

Des de la Conselleria d'Educació expliquen que la comissió de coordinació del procés de cada centre ha realitzat el control i l'organització de votació per a la consulta. Esta comissió està formada pel director, dues mares, pares o tutors, i el secretari.

Les seues tasques principals han sigut aprovar el cens, concretar el calendari i horari de votació, promoure la constitució de la taula de votació, i resoldre les possibles reclamacions presentades al llarg del procés. Si hi ha reclamacions, es podran presentar durant els dos dies lectius següents a les consultes davant la Comissió de Coordinació del Procés, que resoldrà en el termini d'un dia lectiu.

Hui s'inicia el període per a presentar recursos d'alçada i tindrà el termini d'un mes, tal com figura en l'orde que regula la jornada escolar en el punt 13 de l'article 8. D'esta manera, qualsevol part de la comunitat educativa de cada centre que considere que hi ha hagut alguna anomalia en el procés de votacions podrà fer arribar l'escrit a la seua direcció territorial de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport d'Alacant, Castelló i València.

Una vegada coneguts els resultats definitius i dels possibles recursos, el director general de Política Educativa dictarà, abans del període de matriculació per al pròxim curs, l'autorització o no definitiva del canvi de jornada escolar.

L'autorització definitiva s'estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s'ajusten a les millores previstes en el pla. L'avaluació es realitzarà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d'ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l'alumnat, conclouen des del departament de Campanar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento