El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha destacat este dimecres que l'autonomia valenciana rebrà enguany 851 milions d'euros més pel sistema de finançament derivat de la transferència del Govern a la Comunitat, per la qual cosa la xifra xifra total ascendix 9.950,40 milions d'euros, un 9,36% més que el rebut en 2016.

D'ells, 8.502,70 milions corresponen a entrega a compte (+7,97%) i 1.538,40 milions de previsió de liquidació, un 17,03% més que l'any passat.

Així ho ha indicat Moragues als mitjans de comunicació, en ser preguntat per l'avantprojecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) dels quals ha destacat que arrepleguen "les principals reivindicacions" de l'autonomia com és el Corredor Mediterrani i més finançament".

En este sentit, el delegat de Govern ha indicat que la Comunitat Valenciana té un increment de finançament superior a la mitjana ja que l'augment és de 9,36%, enfront de la mitjana de la resta de comunitats que ha estimat en un 5,74%. "És a dir, l'augment a la Comunitat Valenciana és de tres punt i mig superior a la mitjana nacional", ha emfatitzat.

"Es tracta d'una millora de finançament de prop de 1.900 milions en amb prou faenes dos anys, al que cal sumar l'estalvi dels costos financers derivats del tipus zero i dels tipus preferencials, la qual cosa ha suposat de pagar 1.200 milions en 2014 al fet que s'haja de pagar al voltant de 400 milions d'euros en 2016, és a dir un terç menys", ha recalcat.

"INVERSIONS DE LA COMUNITAT VALENCIANA"

D'altra banda, el delegat de Govern ha destacat, a més, que els PGE contempla una altra de les principals reivindicacions i inversions de la Comunitat Valenciana com és el Corredor Mediterrani.

En este sentit, ha puntualitzat que esta infraestructura clau té un reflex un pressupost de 715 milions d'euros, dels quals, s'invertirà 196,4 milions d'euros per a les línies/projectes en construcció dels trams que passen per la regió valenciana, i s'afigen 75,3 milions d'euros per a les obres de duplicació entre Vandellós i Tarragona que "també beneficien la Comunitat Valenciana perquè, entre altres coses, este branc permetrà reduir els temps de trajecte entre València i Barcelona en més de mitja hora", ha assenyalat.

Així mateix, ha remarcat que els comptes del Govern presenten un increment respecte de l'executat d'un 30,95% ja que ha insistit que l'executat "són les inversions reals que no es van poder executar en 2016 hagut de que el Govern estava en funcions, a un acord de no disponibilitat i al tancament comptable que va haver-hi en 2016", ha assenyalat Moragues.

LÍNIA SAGUNT-TERUEL-SARAGOSSA

També, ha volgut valorar que els PGE contemplen actuacions pressupostades per un total de 15,4 Milions d'euros en 2017 per a la línia Sagunt-Teruel-Saragossa, així com 120,8 milions per a la licitació de noves actuacions en les carreteres de la Comunitat per a la duplicació de la N-338 d'accés a l'Aeroport d'Alacant i el tercer carril de l'A-7 en el seu tram entre Crevillent i l'enllaç d'Oriola/Benferri.

Així mateix es destinarà per al condicionament de la carretera N-232 en el tram Masia de la Torreta-Morella Sud; la duplicació de la calçada de la N-220 d'accés a l'aeroport de Manises des de la V-30 i transformar-la en autovia; el tercer carril de la V-21 en el tram València-Carraixet i el nou enllaç entre la N-332 i l'AP-7 al Sud d'Oliva.

INJECCIÓ DE 51.726,76 MILIONS EN 5 ANYS

El delegat ha indicat que el Govern ha injectat més de 51.726 milions d'euros a la Comunitat Valenciana en els últims 5 anys (2012-2017) a través dels diferents mecanismes de finançament destinats tant a la Generalitat com als municipis valencians, per la qual cosa ha destacat que és "la segona que més fons ha rebut per part del Govern".

D'ells, ha puntualitzat, "més del 40% són per a proveïdors de la Generalitat i les entitats locals, a més de cobrir venciments i mantindre els servicis públics i el nostre Estat de Benestar", ha resolt.

Consulta aquí más noticias de València.