Marí (Cs) parlarà amb Villegas i els diputats valencians perquè "tiren una mà" a la Comunitat Valenciana
Marí (Cs) parlarà amb Villegas i els diputats valencians perquè "tiren una mà" a la Comunitat Valenciana Europa Press

"Ací no estem acostumats a demanar per demanar, és una situació justa", ha dit Marí, que encara que ha recalcat que és "poc intervencionista" respecte al treball que es fa en altres institucions sí demanarà l'ajuda dels companys a Madrid per a revertir a través de les esmenes "una situació del tot injusta".

Després de la Junta de Síndics convocada d'urgència pel president del parlament valencià, Enric Morera, per a abordar els comptes presentats pel Govern i de la qual ha eixit una declaració institucional de rebot als comptes presentats pel Ministeri d'Hisenda, Alexis Marí ha recordat que van dir al president de la Generalitat, Ximo Puig, que anirien "agafats de la mà" en esta reivindicació i així serà, sense moviments "per a traure profit d'una situació així" després de "un espoli de 20 anys".

Preguntat sobre la capacitat d'influència de Ciutadans en el Congrés sobre els PGE, ha assenyalat que els diputats "són limitats" i en la part que a ell li correspon com a síndic instarà els diputats triats per les circumscripcions valencians a "intentar esmenar la situació". "No es tracta de demanar més que ningú, sinó intentar reajustar", ha agregat.

Sobre qual hauria de ser la posició de Cs si amb les esmenes no es milloren les inversions a la Comunitat, ha reiterat que no és intervencionista i en relació a què faria ell personalment ha dit: "El dia que estiga allí li contestaré".

Consulta aquí más noticias de València.