El 70% de les víctimes de 'ciberbullying' són xiques i un 35% dels adolescents han sigut assetjats en xarxes socials
El 70% de les víctimes de 'ciberbullying' són xiques i un 35% dels adolescents han sigut assetjats en xarxes socials DELEGACIÓN DE GOBIERNO

Moragues ha recorregut a estes dades durant la seua intervenció en una xarrada sobre 'ciberbullying' impartida pel Cos Nacional de Policia en el col·legi Borja de Gandia (València).

Diversos estudis situen l'edat mitjana d'inici del ciberassetjament en 13,6 anys, superior a la de l'assetjament escolar en general, que ronda els 11,6 anys, probablement relacionat amb el moment d'accés dels més jóvens a les tecnologies. L'agressió més habitual sol ser l'insult (62,6%), encara que també hi ha amenaces en el 24,3% dels casos i, en menor mesura, difusió de fotos i vídeos comprometedors (20,9%).

El telèfon mòbil és la ferramenta més habitual per a assetjar telemàticament i, dins d'este mitjà, WhatsApp és l'aplicació més utilitzada (81% dels afectats).

La formació i la informació és una de les claus per a la prevenció de l'assetjament escolar i el ciberassetjament. Per açò, des de la Delegació del Govern s'està incidint i potenciant este Pla Director dels ministeris d'Interior i d'Educació.

XARRADES

Moragues ha explicat que a dia de hui es pot afirmar que "cada vegada són més els centres educatius de la comunitat interessats a acollir-se, a participar en estes xarrades" impartides per la Policia.

El nombre de centres educatius de la Comunitat que han sol·licitat xarrades en este curs acadèmic s'ha incrementat en 135 en relació amb el mateix període del curs acadèmic anterior, havent passat de 806 centres a 941. També s'han incrementat les sol·licituds de xarrades per centre. En el present curs s'han registrat 2.146, mentisques que en el mateix període de l'any anterior es van sol·licitar 1.758.

Este curs acadèmic se superarà el nombre de centres educatius que se sumen a alguna de les xarrades del Pla Director. I és que el curs 2015-2016 van sol·licitar participar en el Pla Director 945 centres educatius (285 centres més, un 15% més, que el curs 2014-2015 quan 660 centres van sol·licitar participar en el Pla). I a data 4 d'abril de 2017 ja han sol·licitat participar 941 centres.

En 2017 la Policia Nacional ha impartit 1.502 xarrades en diferents centres educatius de l'autonomia i ha assistit, a més, a 206 reunions amb personal docent. Reunions que es produïxen quan sorgix algun tipus de problemàtica relacionada amb els centres educatius i els seus entorns.

Consulta aquí más noticias de València.