Compromís diu que el Govern tracta la Comunitat com una "colònia" i es mostra partidari "d'armar el canyaret"
Compromís diu que el Govern tracta la Comunitat com una "colònia" i es mostra partidari "d'armar el canyaret" Europa Press

Així s'ha pronunciat Ferri al final de la Junta de Síndics que ha sigut convocada d'urgència pel president del parlament valencià, Enric Morera, per a abordar els comptes presentats pel Govern i de la qual ha eixit una declaració institucional de rebot als comptes presentats pel Ministeri d'Hisenda.

"Els valencians no volem ser una colònia, volem tindre els mateixos drets i es tractats de manera justa, com la resta d'espanyols", ha indicat Ferri, que ha defès que les Corts es pronuncien com a institució que representa el poble valencià davant "una situació dramàtica" en la qual la Comunitat està "a la cua d'inversió de l'Estat". "Ja està bé, ens hem de plantar", ha insistit.

Ferri ha defès la importància de la mobilització social -en la declaració institucional que finalment s'ha acordat per tots els grups s'insta a cohesionar a la societat però no a mobilitzar-la- i ha admès no saber "eixe canyaret en què es pot traduir" però en tot cas ha d'implicar a tota la societat, actuant "com a poble" per a defendre el que és seu.

No es tracta, ha dit, de provocar una confrontació entre comunitats, sinó de posar en relleu que el Govern "sempre fa un repartiment discrecional de les inversions públiques i sempre acaba maltractant" a algunes.

Ferri també ha criticat l'actitud "massa laxa" del PP en les valoracions dels PGE i creu que les declaracions del delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, comparant-los amb l'execució de 2016 és "una broma". "Que facen apologia dels pressupostos sobre la base d'una execució baixa i a l'incompliment dels seus propis pressupostos és de vergonya i un insult als valencians", ha recalcat.

Consulta aquí más noticias de València.