Comunitat Valenciana

Més de 30 col·lectius celebren el dissabte a Burjassot el XXIV aniversari de l'assassinat de Guillem Agulló

  • Més de trenta col·lectius participaran dissabte que ve a Burjassot (València) en la commemoració del XXIV aniversari de l'assassinat del jove antifeixista Guillem Agulló a les mans d'un altre jove d'ideologia neonazi a Montanejos (Castelló) l'11 d'abril de 1993, segons han informat els organitzadors en un comunicat.

Els actes estan impulsats conjuntament per ARRAN València i l'associació cultural Bassot, situada a Burjassot, localitat de Guillem Agulló.

Esta jornada de memòria està pensada per a "enfortir" el moviment antifeixista tindrà com a eix vertebrador una fira del llibre d'este caràcter que se celebrarà d'11.00 a 20.00 hores amb estands de les diferents organitzacions, llibreries i editorials que participaran.

Així mateix, a les 12.00 hores s'elaborarà un mural amb el lema 'Guillem, al teu poble no t'oblidem!' -'Guillem, en el teu poble no t'oblidem!' i a continuació un menjar de germanor a preus

populars. A la vesprada, a les 17.00 hores, es podrà veure un documental per a debatre sobre el moviment antifeixista en l'actualitat.

D'altra banda, dimarts que ve 11 d'abril, coincidint amb els 24 anys de l'assassinat d'Agulló, tindrà lloc com cada any una concentració enfront de l'Ajuntament de Burjassot a les 20.00 hores.

Els organitzadors dels actes en memòria de Guillem Agulló han recordat que ARRAN és "l'organització juvenil de l'Esquerra Independentista dels Països Catalans, nascuda fa

cinc anys amb la confluència entre la CAJEI i Maulets".

Igualment, han apuntat que Agulló militava en esta segona militava entitat i en les SHARP, al mateix temps que han destacat que "les seues companyes d'organització i el conjunt del moviment

antifeixista" valencià "han mantingut viu el seu record i commemoren cada any este aniversari".

D'altra banda, han assenyalat que l'associació cultural Bassot es va crear en 1993, després de la mort de l'escriptor Vicent Andrés Estellés, natural també de Burjassot, i de l'assassinat de Guillem Agulló, en ser estos "dos fets que van afectar profundament a la gent d'esquerres" d'esta localitat. Referent a açò, han agregat que este espai, "des d'aleshores, ha esdevingut punt de trobada per a la gent antifeixista, d'esquerres, nacionalista i ecologista".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento