Educació habilitarà tres noves seccions de l'EOI de València en el curs 2018-2019
Educació habilitarà tres noves seccions de l'EOI de València en el curs 2018-2019 EUROPA PRESS

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

habilitarà tres noves seccions de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de València per al curs 2018-2019 que funcionaran en horari de vesprada en el IES Cid Campeador, Rascanya-Antonio Cañuelo i Font de Sant Lluís. D'esta manera, la capital explicarà el pròxim any amb l'Escola Oficial d'Idiomes i cinc seccions.

Així ho ha anunciat la Conselleria d'Educació, els representants de la qual han mantingut una reunió amb els directors dels instituts d'educació secundària Benicalap, Illes Balears, Cid Campeador, Rascanya-Antonio Cañuelo i Font de Sant Lluís, així com la direcció de l'EOI de València per a compartir la proposta d'ampliació d'oferta d'ensenyament d'idiomes en la ciutat.

D'esta manera i, "estudiades totes les possibilitats i entorns de la ciutat", el secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler, ha comunicat que "amb l'estudi de la millora i ampliació de l'oferta educativa global de la ciutat a tots els nivells, quant a l'ensenyament de llengües, és factible crear tres noves seccions de l'EOI en els IES Cid Campeador, Rascanya-Antonio Cañuelo i Font de Sant Lluís que funcionarien a partir del curs 2018-2019 en horari vespertí".

D'esta manera, l'oferta d'ensenyament d'idiomes de l'EOI de València comptarà amb tres nous centres d'aprenentatge en la ciutat a part dels ja existents, l'EOI i les seccions del IES Balears i del IES Benicalap.

"POSAR EN ORDRE"

Des del departament de Campanar recalquen que "s'està posant ordre a la concepció i funcionament de les escoles oficials d'idiomes amb mesures com la distribució de places on siguen necessàries, més professorat, professorat millor format, preparació de proves seguint els estàndards europeus, oferta de nous idiomes -eusquera, neerlandés, japonés i romanés-, matrícula en línia per a evitar les cues infernals del passat, reforç de l'expressió oral, cursos monogràfics o cursos específics, als quals se suma el Decret d'Escoles Oficials d'Idiomes que té com a objectiu optimitzar el funcionament dels centres".

En este sentit, els instituts triats per a funcionar com a seccions de l'EOI de València a les vesprades "continuaran funcionant com IES als matins exactament igual com l'han estat fent fins ara".

Quan l'alumnat dels instituts acabe el seu horari lectiu, cada centre, a les vesprades, oferirà cursos de l'EOI de València. Esta dinàmica serà la mateixa per a totes les seccions de les EOI establides o que s'establisquen en la ciutat de València, expliquen.

Consulta aquí más noticias de València.