Comunitat Valenciana

Oltra sobre plurilingüisme: "Quan el Ministeri ha vist el conjunt de les mesures, s'ha donat per satisfet"

  • La vicepresidenta de la Generalitat valenciana i portaveu de l'Executiu autonòmic, Mónica Oltra, ha destacat que la Conselleria d'Educació estan donant "llibertat" als centres educatius per a triar el nivell de plurilingüisme i amb altres accions com poder dedicar dues hores i mitja a la setmana per a reforçar les assignatures que creen convenient. "I quan el Ministeri (d'Educació) ha vist el conjunt de les mesures, s'ha donat per satisfet i crec que que és una bona notícia", ha asseverat.
Mónica Oltra atén als mitjans de comunicació
Mónica Oltra atén als mitjans de comunicació
EUROPA PRESS
Mónica Oltra atén als mitjans de comunicació

Així ho ha assegurat Oltra, en declaracions als mitjans en el XI Congrés Confederal de CCOO PV 'Mirant cap al futur', en ser interrogada pel fet que el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport haja acceptat els aclariments de la Generalitat Valenciana sobre el decret de plurilingüisme i la Conselleria, per la seua banda, haja informat que s'està tramitant una modificació del decret de currículum de Primària en el qual se'n va a regular que els centres disposaran del 10% del total de l'horari de lliure configuració per a dedicar-les a les àrees de coneixement que consideren més adequades, entre elles els idiomes.

Sobre este tema, la vicepresidenta ha comentat que, pel que la Generalitat sap, el Ministeri, a través de la carta de col·laboració que va remetre i la resposta de la Conselleria d'Educació, la qual cosa ha fet és "donar-se per satisfet".

En este sentit, la vicepresidenta ha incidiu que "el decret de plurilingüisme s'havia d'emmarcar en altres mesures que s'estan prenent, com que en Primària hi haurà dues hores i mitja a la setmana que els centres podran emprar a reforçar l'assignatura que decidisquen".

"Des de la Conselleria d'Educació s'està donant llibertat als centres educatius: han pogut triar els seus models lingüístics i també podran triar què volen reforçar en eixes dos hores, en funció del que el centre entenga que és pedagògicament més adequat", ha defès.

I, en la mateixa línia, ha afegit: "Ací les decisions es prenen des d'un àmbit pedagògic, que és l'àmbit tècnic, el de les persones que saben com ensenyar als nostres xiquets i xiquetes".

"Quan el Ministeri ha vist el conjunt de les mesures s'ha donat per satisfet i jo crec que que és una bona notícia", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento