Comunitat Valenciana

La Generalitat instal·larà 36 llocs d'atenció al contribuent per a la campanya de la Renda 2016

  • L'Institut Valencià d'Administració Tributària (IVAT) té previst, en col·laboració amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT), instal·lar 36 llocs d'atenció al contribuent a València, Castelló i Alacant per a la campanya de la Renda 2016 que comença el pròxim 5 d'abril per a aquells tràmits que es facen a través el telèfon i Internet (Renda WEB). La presentació de la declaració de l'IRPF de manera presencial no començarà fins a l'11 de maig, si bé el 4 de maig ja podrà demanar-se cita prèvia per a la confecció de declaracions i modificacions d'esborranys.

Concretament, se situaran 18 agents tributaris en la seu de l'IVAT a València en el carrer Gregorio Gea, 14; altres 12 en la delegació d'Alacant en el carrer Churruca, 25 i altres 6 en la delegació de l'IVAT en la plaça Tetuán 38-39. Este personal especialitzat ha sigut seleccionat després de superar una prova per a assistir al contribuent durant la campanya d'IRPF de 2016 i l'atenció es prestarà del 4 maig al 30 juny 2017, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Per a la secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando, es tracta d'un esforç humà i econòmic" que realitza l'administració valenciana al servici del contribuent, perquè entenen que la seua tasca, a més de recaptar els impostos amb els quals sufragar els servicis públics, també és "ajudar els contribuents a estar al corrent de les seues obligacions tributàries de la forma més senzilla i còmoda possible per a ells".

Així, ha explicat que els professionals que atendran les consultes en els punts d'atenció "són experts que han superat un procés de selecció i han rebut la formació específica per a assessorar als contribuents en la declaració de la renda 2016", ha afegit la secretària autonòmica.

Durant la campanya de la renda 2015, es van presentar a través d'estos punts un total de 20.509 declaracions, enfront de les 11.023 de l'any anterior, un increment del 86% en el nombre total de declaracions que es preveu superar en la present campanya. D'elles, 9.189 es van formalitzar a València, 6.727 a Alacant i 4.593 a Castelló.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento