Comunitat Valenciana

STEPV anima a participar en les Trobades com a ferramenta clau en la "recuperació lingüística"

  • La central sindical ha explicat que les Trobades "evidencien que l'ensenyament en valencià és l'educació òptima i pionera".
  • "Són una ferramenta clau en la recuperació lingüística del nostre país i un avanç en el model d'escola pública, valenciana i de qualitat", indiquen.
  • Al seu juí, el programa avançat de plurilingüisme és "l'únic model que garanteix un domini de les dos llengües oficials i d'una estrangera".
Cartell de la campanya d'Escola Valenciana
Cartell de la campanya d'Escola Valenciana
ESCOLA VALENCIANA
Cartell de la campanya d'Escola Valenciana

El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha animat els ciutadans a participar en les Trobades d'Escoles en Valencià que organitza cada any Escola Valenciana, ja que "són una ferramenta clau en la recuperació lingüística del nostre país i un avanç en el model d'escola pública, valenciana i de qualitat".

En un comunicat, la central sindical ha explicat que les Trobades "evidencien que l'ensenyament en valencià és l'educació òptima i pionera, i a més arreplega l'experiència dels corrents pedagògics europees". "Este model d'escola crea ciutadans amb valors de solidaritat, igualtat i justícia al mateix temps que garanteix el plurilingüisme real", agrega.

STEPV considera que el treball "històric i actual" d'Escola Valenciana ha sigut "clau" en el procés de normalització lingüística a la Comunitat i també en el treball perquè el valencià siga la llengua vehicular en el sistema educatiu.

Al seu juí, el programa avançat de plurilingüisme és "l'únic model que garanteix un domini de les dos llengües oficials i d'una estrangera" i, per això, critica "la instrumentalització d'alguns partits polítics i sindicats" sobre esta qüestió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento