Comunitat Valenciana

Quatre hospitals valencians implanten desfibril·ladors d'última generació per a pacients amb insuficiència cardíaca

  • Els servicis de Cardiologia de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, l'Hospital Clínic Universitari i el General de València i el General d'Alacant han implantat recentment desfibril·ladors d'última generació.
Desfibriladors d'última generació en quatre hospitals valencians
Desfibriladors d'última generació en quatre hospitals valencians
GVA
Desfibriladors d'última generació en quatre hospitals valencians

Es tracta d'uns nous dispositius de xicoteta grandària que s'implanten en els pacients i que es dediquen a la teràpia de resincronització cardíaca (TRC) per al tractament d'aquells pacients amb insuficiència cardíaca, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Esta nova proposta per a resincronitzar el cor dels pacients oferix al personal de cardiologia una solució integral i individualitzada amb un nou tipus d'estimulació cardíaca que millora la resposta a la teràpia i la manté a llarg termini. Es tracta d'una estimulació multipol, més eficaç, que consistix a estimular "de manera simultània o seqüencial en dos punts òptims del ventricle esquerre", ha descrit.

Estos nous dispositius permeten controlar millor la teràpia de resincronització en cada pacient "d'una forma més personalitzada", de manera que es pot reduir la taxa de fracàs de la teràpia convencional. A més, una altra novetat i avantatge que incorporen estos nous desfibril·ladors és que són capaços d'autoprogramar-se en manera compatible i segur en un entorn de ressonància magnètica durant el temps precís en el qual el pacient es troba realitzant-se la prova.

La insuficiència cardíaca aguda és la incapacitat del cor per a impulsar una quantitat de sang suficient per a les necessitats de l'organisme. Esta patologia és un important problema de salut pública a tot el món per la seua creixent incidència.

De fet, es preveu que la prevalença incremente en un 25% per a 2030, arran de l'envelliment de la població i l'augment dels factors de risc, la qual cosa suposa més de 145.000 casos per any en 2020 a tot Espanya. Actualment, prop de 7.000 pacients precisen un desfibril·lador automàtic implantable.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento