Comunitat Valenciana

Cabanyal Íntim torna al maig per a donar veu al drama dels refugiats i a les migracions "involuntàries"

  • El festival Cabanyal Íntim de València celebrarà la seua setena edició del 18 al 28 de maig baix el lema 'Migracions', amb el qual pretén reflectir i donar visibilitat a "la tragèdia dels refugiats, les migracions involuntàries de la població per qüestions laborals, polítiques, religioses i ideològiques, i els processos migratoris en les ciutats contemporànies i que ocasionen gentrificación i abandó de barris".
El certamen ultima la preparació de les seues activitats d'enguany
El certamen ultima la preparació de les seues activitats d'enguany
CABANYAL ÍNTIM
El certamen ultima la preparació de les seues activitats d'enguany

Este projecte social i cultural porta cada primavera les arts escèniques d'avantguarda en l'interior de les cases del barri valencià i altres espais singulars, segons ha informat l'organització en un comunicat.

Els organitzadors del festival -Isabel Caballero, Jacobo Roger, Marta Borcha, Esther Melo i Planes Godes Medrano- han explicat que 'Migracions' respon la necessitat de reflectir i donar visibilitat des del Cabanyal Íntim al drama migratori.

Baix este lema transitaran més d'una vintena de muntatges multidisciplinaris de la programació d'enguany que sorprendran per les seues diferents visions i llenguatges escènics.

Esta programació per a tots els públics acollirà també la tercera edició de 'Territori Performance', espai d'experimentació i d'avantguarda escènica que torna en esta edició a les entranyes del Teatre El Musical (TEM) de València.

Un elenc d'artistes i col·lectius procedents de la geografia nacional i internacional habitaran amb les seues accions performàtiques el hall, les sales d'assajos, oficines i fins i tot els banys del teatre. "Alt voltatge escènic en una sessió contínua de més de tres hores ininterrompudes", destaquen des de l'organització.

A la convocatòria del Cabanyal Íntim 2017 han concorregut més d'un centenar d'artistes i companyies tant de creadors valencians com d'espanyols residents en l'estranger, la qual cosa per als responsables del certamen "demostra la consolidació d'un festival que va nàixer en plena crisi econòmica amb una clara vocació reivindicativa de defendre el patrimoni històric del Cabanyal".

També han destacat la seua "aposta contundent per a incentivar i donar visibilitat a la creació, investigació i producció escènica contemporània dins del buit escènic de la ciutat".

CAMPANYA DE MICROMECENATGE

La setena edició del Cabanyal Íntim, la campanya del qual de micromecenatge es troba en la seua última fase, vé carregada de novetats, nous projectes i col·laboracions que es desvetlaran en breu.

L'autora de la imatge del cartell d'enguany és l'artista valenciana establida a París Paula Valero Comin i l'autor del disseny del cartell és Juan Domingo.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento