Comunitat Valenciana

Bravo assegura que el Consell oferirà "el màxim de places que permet el govern" en Funció Pública, 2.830 en 3 anys

  • La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats, Gabriela Bravo, ha assegurat este divendres que la Generalitat Valenciana oferirà "el màxim de places que li permet el Govern" i que "seguirà treballant per a dotar del personal suficient a la Funció Pública valenciana".
GABRIELA BRAVO
GABRIELA BRAVO
EUROPA PRESS
GABRIELA BRAVO

Així, el seu departament pretén convocar oposicions per a cobrir un total de 2.830 places en els pròxims tres anys, en virtut de l'Acord per a la Millora de l'Ocupació Pública que es va firmar este passat dimecres entre el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública i els representants nacionals dels sindicats majoritaris UGT, CCOO i CSI·F i que serà aplicable també per a l'administració autonòmica, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Sobre este tema, Bravo ha advertit que esta estimació "porta al límit el que permet fer el Govern central gràcies a este acord", encara que ha apostat per "seguir treballant per a aconseguir ofertes d'ocupació pública majors i poder dotar del personal suficient a la Funció Pública valenciana".

De fet, ha recordat que el Pla Estratègic de Recursos Humans de la Generalitat "revela que el Govern autonòmic necessita contractar, durant els pròxims tres anys, a 4.500 persones per a evitar que les institucions valencianes patisquen un greu deteriorament per falta d'efectius".

"Eixa és l'única manera d'evitar el col·lapse d'una Administració llastrada per l'alt nombre de vacants en la seua plantilla, 1.141 sobre un total de 17.073 llocs de treball, i amenaçada per l'envelliment", ha reivindicat.

ESTIMACIÓ DE 230 PLACES PER A 2017

La direcció general de Funció Pública estima que, "atés que l'Acord estatal establix que els Pressupostos Generals de l'Estat reflectiran una taxa de reposició -el nombre de funcionaris que poden ser contractats per a suplir les jubilacions- del 100% per als sectors prioritaris -Sanitat, Educació, Justícia, Servicis Socials, control i lluita contra el frau fiscal, polítiques d'ocupació i emergència- es podran convocar l'any 2017 un total de 230 places que complixen els requisits".

La normativa estatal, a més, inclou com a nous sectors prioritaris els d'atenció a la ciutadania en els servicis públics, transport, seguretat i emergències. En els exercicis de 2018 i 2019, segons les previsions de jubilacions disponibles, es preveu que es puguen incloure altres 300 places en oferta en cadascun dels exercicis. Entre els tres anys es podran arribar als 830 nous llocs de treball, segons les previsions de la Conselleria.

1.300 PLACES SOLAMENT PER A SERVICIS SOCIALS

"A estes ocupacions públiques se li sumaran altres 1.500 -1.300 de les quals aniran destinats a Servicis Socials- els processos selectius dels quals es podran convocar gràcies al punt segon de l'Acord que disposa les mesures en matèria de reducció d'ocupació temporal, destaquen des del departament de Gabriela Bravo.

Este apartat establix les pautes per a reduir la temporalitat en les administracions públiques i permetrà que es convoquen oposicions per a cobrir places que estiguen vacants i "ocupades per interins des de fa almenys tres anys". En este sentit, la Conselleria d'Administració Pública estima que, baix estes condicions, es podran oferir al voltant de mig miler de places cada any durant 2017, 2018 i 2019.

Finalment, l'acord també permet la convocatòria d'oposicions per a cobrir un altre mig miler de places durant els anys 2017 i 2018, unes 250 a l'any, amb la condició que estos llocs de treball no hagen sigut ocupats mai de forma definitiva amb data anterior a l'1 de gener de 2005.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento