El paper de la dona al món de l'esport, a debat en un congrés impulsat per la Diputació
El paper de la dona al món de l'esport, a debat en un congrés impulsat per la Diputació SEFUTBOL

La diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, ha presentat el primer congrés estatal ‘Dones i Esport’, que tindrà lloc el divendres 31 de març i el dissabte 1 d'abril en l'edifici Nexus de la Universitat Politècnica de València.

La pròpia Isabel García, el director del Màster de Gestió Esportiva, César Iribarren, i la directora tècnica del congrés, Maravillas Aparicio, han explicat als assistents el programa i la composició que tindrà l'esdeveniment. “L'objectiu del congrés és promoure la participació i la presència de les dones, no únicament en la pràctica esportiva sinó en la presa de decisions”, ha remarcat la diputada.

A més de fer un “repàs històric” i analitzar la situació actual des de la perspectiva de gènere, Maravillas Aparicio ha destacat la importància d'aprofitar el congrés per a crear una xarxa de treball amb l'objectiu d'aconseguir una “igualtat real” en l'esport. Aquesta xarxa estarà composta per cinc taules redones en les quals participaran institucions, entitats esportives, periodistes, universitats i esportistes d'elit.

La psicòloga i consultora esportiva Ainhoa Azurmendi impartirà una ponència marc en la qual s'exposaran, entre altres temes, els obstacles als quals s'enfronten les esportistes una vegada acaben la seua carrera. Així mateix, el congrés comptarà amb la presència d'esportistes de renom com la judoka Ana Carrascosa, la jugadora de waterpolo Jennifer Pareja i l'ex jugadora de bàsquet Anna Montañana, que narraran les experiències més destacades de la seua trajectòria.

Per la seua banda, el director del Màster de Gestió Esportiva, César Iribarren, s'ha centrat a promoure la presència de les dones en els llocs de responsabilitat i de presa de decisions. “Hem advertit un dèficit de la figura de l'esportista en la gestió de l'esport, i per això ens vam sumar al projecte”, ha afegit.

L'esdeveniment, organitzat per la Diputació de València en col·laboració amb el Màster de Gestió Esportiva de la Universitat Politècnica de València (UPV), l'organització Nosotras Deportistas i la gestora Emtesport, tindrà lloc en el saló d'actes de l'edifici Nexus (6G) de la Politècnica, i compta fins hui amb 330 inscripcions.

Consulta aquí más noticias de València.