Marzà diu que "no fa falta modificar per a res" el decret plurilingüe
Marzà diu que "no fa falta modificar per a res" el decret plurilingüe CORST VALENCIANES/I. CABALLER

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha explicat este dimecres que el Ministeri "no requereix" que la Generalitat "canvie res" del seu decret del plurilingüisme i "simplement ha demanat que se li explique quines són les solucions que hi ha en la pròpia norma als dubtes que ens han plantejat, i tenen solució directa en el propi decret, que no fa falta modificar per a res".

Marzà ha subratllat que, "dins de la relació cordial" que existeix entre este departament de l'Executiu valencià i el Ministeri, este últim ha enviat una "carta de col·laboració" a la Conselleria perquè "tenia alguns dubtes sobre l'aplicació del decret de plurilingüisme", qüestions que "tenen solució directa" en la pròpia norma. "No és cap requeriment" per a canviar el decret, ha insistit el conseller.

El responsable d'Educació a la Comunitat s'ha manifestat en estos termes en els passadissos de les Corts Valencianes en ser preguntat per les declaracions del ministre Íñigo Méndez de Vigo, qui ha assegurat que el seu departament no acceptarà "la diferència de requisits" ni la "discriminació" per llengua a la Comunitat i ha assenyalat que s'ha enviat una carta a la Conselleria perquè es garantisca el trilingüisme dels alumnes.

"No requereixen que canviem res, simplement que expliquem quines són les solucions que hi ha en el propi decret als dubtes que ens han plantejat, i tenen solució directa en el propi decret, que no fa falta modificar per a res", ha subratllat Marzà, qui ha precisat que la resposta a la carta ja ha sigut redactada i serà enviada en breu.

"No anirà més enllà"

Preguntat per la possibilitat que el Govern central puga iniciar un contenciós administratiu -a la qual s'ha referit este dimecres el ministre-, Marzà ha respost que Méndez de Vigo ha explicat en seu parlamentària "tots els procediments que hi ha", i ha assegurat que esta qüestió "no anirà més enllà" perquè el decret s'ha realitzat "d'acord a la legalitat".

Respecte als dubtes plantejats pel Ministeri, ha indicat que són "senzilles" i es refereixen a qüestions sobre l'aplicació del decret, com "qui és la persona adequada per a aprovar el projecte lingüístic de centre". "Són qüestions que no tenen cap dificultat de resoldre's i crec que ells valoraran positivament quan lligen la resposta", ha asseverat.

Consulta aquí más noticias de València.