Marzà instarà el Ministeri a possibilitar intercanvis de professors valencians amb EUA, el Regne Unit i Austràlia
Marzà instarà el Ministeri a possibilitar intercanvis de professors valencians amb EUA, el Regne Unit i Austràlia I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

La Conselleria d'Educació està gestionant amb el Canadà, els Estats Units, el Regne Unit, Irlanda, Austràlia i Nova Zelanda un programa d'intercanvi de professorat mitjançant el qual els docents valencians podran impartir docència de qualsevol matèria en centres educatius d'estos països de parla anglesa i, al mateix temps, professionals d'eixos països facen classe en els centres educatius valencians. La mesura s'emmarca en el Pla de Xoc de Formació de Professorat en Plurilingüisme Educatiu.

En paraules del conseller Marzà: "En el nostre cas, hem oferit als diferents països que els seus docents, siguen de la matèria que siguen, puguen vindre a impartir la seua assignatura en anglés". Així mateix, ha especificat que "oferiríem classes gratuïtes d'espanyol i valencià en les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) per a estos docents que vindran sense saber la llengua i estem preparant mesures perquè la seua integració en el centre educatiu i en el territori valencià siguen òptimes".

"El que importa -ha continuat- és que docents d'àrees no lingüístiques també puguen tindre l'experiència d'ensenyar al nostre alumnat en les seues respectives matèries dirigint-se a la classe en anglés i que els nostres mestres i professors puguen tindre l'oportunitat de formar-se i treballar en països anglòfons per a després aportar la seua experiència en els centres valencians".

Ara com ara, la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, establix que és responsabilitat de les administracions educatives garantir la formació permanent del professorat. En particular, el punt 2 de l'article 103 estipula que "el Ministeri d'Educació i Ciència, en col·laboració amb les comunitats autònomes, afavorirà la mobilitat internacional dels i les docents, els intercanvis lloc per lloc i les estades en altres països".

"COMPLIR AMB LA LEGISLACIÓ VIGENT"

En este sentit, el responsable d'Educació autonòmic traslladarà al ministre Íñigo Méndez de Vigo, en la Conferència d'Educació convocada pel Ministeri, la petició de col·laboració per a fer possible este programa i oferirà tot el treball ja avançat per la Conselleria, exigint que l'administració central "complisca amb la legislació vigent i permeta la mobilitat del professorat valencià", avança el departament que dirigix Marzà a través d'un comunicat.

Tots els estats contactats, afigen, requerixen que, per a fer un conveni amb una regió del seu país, ha de ser mitjançant el Ministeri d'Educació, ja que les relacions internacionals són de competència estatal.

"Nosaltres estem preparats i per a dur a terme els intercanvis amb altres països solament necessitem l'autorització i la col·laboració del Ministeri d'Educació. Nosaltres estem treballant per a assegurar un plurilingüisme real, esperem que el Ministeri no ens impedisca donar este pas de gegant", ha comentat Vicent Marzà.

Consulta aquí más noticias de València.