Mercadona i Sant Joan de Déu de València signen un conveni per a la donació diària d'aliments
Mercadona i Sant Joan de Déu de València signen un conveni per a la donació diària d'aliments MERCADONA

Mercadona entregarà cada dia aliments a l'entitat Sant Joan de Déu Serveis Socials de València amb els quals es donarà de menjar a unes 100 persones entre les quals acudeixen a eixes instal·lacions i els usuaris de la seua xarxa de vivendes d'inclusió social, segons ha informat en un comunicat la cadena. Esta entrega es realitza a primera hora del matí amb les furgonetes de la companyia i a través dels treballadors de la tenda de Mercadona situada en el carrer Sagunt de València, els qui reparteixen diàriament estos aliments.

Una vegada en el centre, la cuinera del menjador s'encarrega de preparar els menjars per a les persones que acudeixen diàriament a les seues instal·lacions, i la responsable d'oficis del centre s'encarrega del repartiment per als usuaris de la xarxa dels seus nou habitages.

Sobre este tema, la directora de Sant Joan de Déu Serveis Socials, Isabel Tortajada, ha assenyalat que esta col·laboració és "un exemple de solidaritat i compromís social", que demostra que "una societat millor és possible". Per la seua banda Emilio, un dels repartidors de Mercadona que s'encarrega de portar els aliments, ha afirmat sentir-se orgullós de participar en esta iniciativa i estar "molt involucrat a poder repartir aliments tan necessaris per a les persones amb dificultats".

D'esta manera, Mercadona reforça la seua responsabilitat social en la província de València, on col·labora a més amb Casa Caritat de València, amb el menjador social Bunyols Sense Fronteres de Gandia i amb el Banc d'Aliments.

En el seu conjunt, va donar l'any passat més de 140 tones de productes de primera necessitat, i va ajudar a recaptar 173 tones d'aliments donats pels seus "Caps", com internament la companyia crida els seus clients, en col·laborar en les diferents Operacions Quilo i en la Gran Recollida realitzades en la província de València.

Sant Joan de Déu

Sant Joan de Déu Serveis Socials pertany a l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, amb més de 500 anys d'història. A Espanya compta amb la presència de 236 germans en 70 centres i dispositius socials i sanitaris, que atenen a prop de 1.400.000 persones i compta amb més de 2.000 voluntaris.

L'entitat té presència a València en dues etapes diferents, des de 1887 fins el 1991, en l'hospital situat en la Malvarrosa; i des de 1992 fins a l'actualitat, a través d'oferir servicis socials a persones sense llar.

Per a açò, disposen d'un alberg que ofereix allotjament i atenció de les necessitats bàsiques d'alimentació i salut, un centre ocupacional on recuperar hàbits relacionals i laborals, un programa terapèutic de deshabituació de problemàtica d'alcoholisme i ludopatía, i una xarxa de nou habitatges que es converteixen en la llar que estes persones han perdut.

Consulta aquí más noticias de València.