Comunitat Valenciana

Detenen un regidor i 4 tècnics de l'Ajuntament de Sagunt per irregularitats en Urbanisme

  • El regidor, del partit socialista és, a més, excap del Servici de la Inspecció Tècnica d'Activitats.
  • Se'ls investiga per l'ús irregular que durant diversos anys haurien donat a la partida de 300€ que anualment perceben per a renovar el seu uniforme.
  • Se sospita que els 5 funcionaris van destinar els diners percebuts entre 2007 i 2014 a compres en botigues de dona, de nadó, establiments esportius i armeries.
Castillo de Sagunto (Valencia) en 2013
Castillo de Sagunto (Valencia) en 2013
BELÉN RODRÍGUEZ. ARCHIVO IPCE
Castillo de Sagunto (Valencia) en 2013

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sagunt ha coordinat este dimarts una operació policial, en el marc de l''Operació Flotador', per presumptes irregularitats en la Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament d'esta localitat valenciana que s'ha saldat amb la detenció d'un regidor i quatre tècnics municipals, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La instructora investiga l'excap del Servici de la Inspecció Tècnica d'Activitats, ara regidor socialista, i quatre tècnics d'este departament per l'ús irregular que durant diversos anys haurien donat a la partida de 300 euros que anualment perceben per a renovar el seu uniforme laboral.

L'operació policial ha sigut desenvolupada per la UDEF de la Policia Nacional baix la coordinació de la titular de Sagunt 4, que investiga si els cinc funcionaris van destinar els diners públics percebuts entre 2007 i 2014 a compres en botigues de dona, de nadó, establiments esportius i armeries. Es tracta de detencions policials, i els arrestats ja han quedat citats per a declarar el dijous davant la jutgessa en qualitat d'investigats.

Irregularitats en adjudicacions

La causa, oberta per un delicte de malversació, és una peça separada de l''Operació Flotador', que investiga presumptes irregularitats en les adjudicacions de contractes en diverses àrees del consistori saguntí i en la concessió de llicències urbanístiques.

L'operació es va iniciar a l'agost de 2015 pels delictes de suborn i prevaricació a partir d'una denúncia interposada per la Fiscalia de València després de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes. En ella s'investiga el suposat trepijoc de contractes durant les legislatures 2007-2011 i 2011-14, períodes en els quals fou alcalde Alfredo Castelló, actual diputat del PP en les Corts Valencianes.

En la peça principal de l''Operació Flotador', el Jutjat investiga 12 persones físiques -regidors i exregidors- i sis persones jurídiques, empreses beneficiàries de les adjudicacions presumptament irregulars.

La diligències, declarades secretes, se centren en el fraccionament de contractes per a adjudicar determinats servicis a sis mercantils eludint la Llei de Contractes del Sector Públic. S'investiga també si es van falsejar contractes i es van adjudicar treballs sense el corresponent expedient administratiu vulnerant amb açò els principis de transparència, lliure concurrència i competència efectiva que regeixen la contractació pública.

A més de la principal, la causa consta de dues peces separades: una en la qual s'investiguen les irregularitats en la concessió de llicències en l'àrea d'Urbanisme, en la qual hi ha tres investigats per prevaricació i tràfic d'influències; i una altra, en el marc de la qual s'han produït els arrests d'este dimarts. Les tres peces estan secretes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento