Comunitat Valenciana

La Diputació de Valencia aprova una ordenança per a agilitzar i fer més transparent la tramitació de les subvencions

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)
Ple de la Diputació de València d'este dimarts
Ple de la Diputació de València d'este dimarts
Europa Press
Ple de la Diputació de València d'este dimarts

La Diputació de València ha aprovat este dimarts per unanimitat, en el ple ordinari de març, l'Ordenança General de Subvencions de la corporació provincial, que busca agilitzar i fer més transparent la tramitació de les ajudes que atorgue esta institució.

El diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, ha explicat que esta ordenança regularà a partir de la seua entrada en vigor el procediment comú de totes les subvencions de la Diputació de València i ha destacat que, en conseqüència, es convertirà en la columna vertebral del procés de concessió d'ajudes" a municipis i a entitats socials.

La iniciativa s'ha plantejat en la institució provincial a proposta de Gaspar, seguint la línia de gestió marcada pel president d'esta corporació, el socialista Jorge Rodríguez, en favor de "una major transparència i una simplificació del procés administratiu". A més d'agilitzar els tràmits en la concessió d'ajudes, l'ordenança regularà les bases i les convocatòries de cadascuna de les àrees i dels servicis de la Diputació en un únic document d'ús compartit.

"Amb esta ordenança s'unifiquen els criteris a l'hora de tramitar els expedients amb la finalitat d'eliminar burocràcia i fer més eficaç la gestió entre la Diputació i els ajuntaments, que fet i fet són els principals beneficiaris", ha plantejat Toni Gaspar. Al seu torn, ha manifestat que esta simplificació és "molt important per a reduir els temps d'engegada dels diferents programes i plans provincials".

D'esta forma, els ajuntaments podran tramitar tant les sol·licituds com les justificacions per a rebre els diners seguint un mateix procediment, independentment de siga el que siga l'àrea de la qual provinga la subvenció perquè a partir d'ara es comptarà amb un "procés que serà comú".

En este punt Gaspar ha ressaltat la "major simplicitat" que atorga este conjunt de normes a l'hora de sol·licitar, concedir i convocar ajudes. "Açò estava dispers i era necessari unificar-ho", ha dit. A més, ha comentat que la redacció i aprovació de la nova ordenança general és un assumpte que "portava anys intentant resoldre" i engegar la Diputació de València "sense haver aconseguit mai el consens necessari".

"TREBALL CONJUNT"

"La Diputació portava anys intentant redactar una ordenança com esta perquè és molt gran, tenen molts servicis i cadascun tenia les seues convocatòries i les seues bases. El que hem intentat i hem aconseguit per unanimitat, amb un treball conjunt de tots els servicis i amb tots els grups polítics, ha sigut una ordenança en la qual està arreplegat tot el procediment comú que serà la columna vertebral de totes les subvencions de la casa", ha insistit el diputat.

Igualment, el responsable provincial d'Hisenda ha valorat el "major control" que este conjunt de normes oferirà sobre les subvencions, així com la "major publicitat". La nova ordenança suposa també un pas per a "regular" els convenis singulars d'anteriors etapes de govern.

Referent a açò, Gaspar ha recordat que amb l'inici de la nova legislatura eixos convenis es van reduir de 18 a 2 milions d'euros amb la finalitat de servir-se d'ells "per a coses de veres, coses extraordinàries, urgents i inajornables". El diputat ha destacat que d'esta manera "el mateix president" de la Diputació "s'autoregula".

Després d'aprovar-se en el ple l'ordenança, Toni Gaspar ha expressat la seua satisfacció per haver aconseguit un instrument que servisca "per a fer les coses millor", alhora que ha reiterat el seu agraïment pel treball realitzat des de les diferents àrees de la corporació i des dels grups polítics.

LIQUIDACIÓ DEL PRESSUPOST

D'altra banda, en el ple s'ha sotmès a debat i votació la liquidació del pressupost de la institució provincial de 2016. Gaspar ha valorat que este índex haja aconseguit, amb un 72,4 per cent, "un dels percentatges de més execució dels últims anys malgrat el volum que té esta casa, la qual cosa duren els expedients i els límits del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que llastren a totes les administracions".

Els comptes del passat any s'han liquidat a més amb un superàvit de 34 milions d'euros que es destinaran en la seua major part a completar les partides de les àrees de Cooperació i Carreteres. Igualment, en s'ha aconseguit una reducció del deute, que se situa en un 42,58 per cent.

Gaspar ha assegurat que des que la Diputació la dirigix l'equip de govern que conformen PSPV, Compromís, EU i València en Comú a més de tindre "més execució" pressupostària, "els ajuntaments han rebut més subvencions". "Ara s'assigna perquè hi haja per a tots", ha dit, després del que s'ha referit a l'ordenança de subvencions aprovada este dimarts.

El diputat del PP Guillermo Barber ha criticat que en 2016 la corporació provincial executara "per davall de 2015" i que també anaren menors les transferències corrents i les inversions. Barber ha acusat l'equip de govern d'estar "pervertint el pressupost" i de fer una "distribució arbitrària dels recursos en favor dels municipis en els quals governa".

Així, Barber ha demanat "més rigor" i "eficiència" en l'elaboració i execució dels comptes i "major objectivitat en la distribució dels recursos" de la corporació provincial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento