Parkinson Valencia denuncia que el Consell eliminarà l'assistència a més de 2.500 malalts

  • Segons l'associació, la Conselleria de Sanitat ha decidit eliminar la línia d'ajudes que finança actualment el programa d'atenció assistencial per a 2018.
  • La subvenció que estos pacients han rebut des de fa més de 15 anys ha permés oferir "un servici assistencial indispensable", segons l'entitat.
  • Estes subvencions contemplen les teràpies de rehabilitació, logopèdia i psicologia i suposen el 48% dels ingressos amb els quals es finança l'associació.
Mà, major, parkinson
Mà, major, parkinson
PIXABAY

L'Associació Parkinson Valencia, que atén actualment A 2.500 pacients diagnosticats amb esta malaltia, ha expressat este dimarts la seua preocupació per la decisió del Consell "d'eliminar" la línia de subvenció que finança actualment el programa d'atenció assistencial per a 2018, segons ha informat l'entitat en un comunicat. Estes subvencions contemplaven les teràpies de rehabilitació, logopèdia i psicologia.

La presidenta de l'associació, Julia Climent, ha destacat que la subvenció que estos pacients han rebut des de fa més de 15 anys ha permés oferir "un servici assistencial indispensable" per a este tipus de malalts.

La malaltia de parkinson és una malaltia neurodegenerativa que precisa d'una rehabilitació neuromotora que facilita l'associació per un terç del cost que té un servici privat. En l'actualitat, estos servicis no estan coberts per la Seguretat Social i no tots els pacients que queden desatesos podran assumir el cost d'un tractament privat.

Per este motiu, Climent considera "imprescindible" mantindre la subvenció de 50.000 euros, que ha depès fins ara de la Direcció general d'Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat, que suposa el 48% dels ingressos amb els quals es finança l'associació i la contractació de professionals qualificats per a atendre a estos pacients.

En este sentit, Climent ha urgit a "buscar una solució a este problema, perquè estos malalts necessiten este tipus d'assistència que, si no se'ls presta, repercutirà en un major cost per pacient a nivell de dependència i envelliment". "Som un esclavó indispensable en la cadena de l'assistència sanitària al pacient amb parkinson", ha recalcat.

Desapareixen 4.300 sessions de rehabilitació

En cas que les subvencions desapareguen, 1.300 sessions de rehabilitació grupal de fisioteràpia i 3.000 de rehabilitació individual que es presten en l'actualitat en l'associació, "haurien de desaparéixer per falta de finançament".

En esta mateixa línia s'ha pronunciat el neuròleg Juan Andrés Burguera, anterior Coordinador de la Unitat de Trastorns del Moviment de l'Hospital Universitari i Politècnic de la Fe i expert en la malaltia de parkinson, qui ha lamentat "que es puga perdre este imprescindible servici", ja que "ajuden a assumir la nova situació per part del malalt, contribueixen a una millor evolució de la malaltia i afavoreixen una major qualitat de vida per part del pacient i la seua família".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento