Comunitat Valenciana

EUPV demanarà dades sobre contractacions a la neboda de Sergio Blasco i al fill d'un detingut en el cas Osvaldos

  • EUPV sol·licitarà documentació sobre contractacions i adjudicacions a la neboda de Sergio Blasco, exgerent de l'Hospital General, i al fill d'un empresari detingut en el marc del cas Osvaldos.
Sergio Blasco, exgerent de l'Hospital General en una imatge d'arxiu
Sergio Blasco, exgerent de l'Hospital General en una imatge d'arxiu
CONSORCIO HOSPITAL GENERAL
Sergio Blasco, exgerent de l'Hospital General en una imatge d'arxiu

Així ho ha avançat este dimarts la diputada provincial d'Esquerra Unida, Rosa Pérez, en un comunicat, en el qual ha assenyalat que en este procediment, que s'instruïx en un jutjat de València i suma huit investigats, entre ells Sergio Blasco, nebot de l'exconseller de Solidaritat Rafael Blasco, empresonat pel cas Cooperació, "encara queden coses per descobrir".

Sobre este tema, ha indicat que el fill de l'empresari Miguel Sanfélix, arrestat en l'Operació Osvaldos, va ser contractat per la Fundació de l'Hospital General Universitari de València almenys durant els anys 2011 i 2012, segons les memòries de gestió.

Per la seua banda, ha afegit que la neboda de Sergio Blasco també va ser contractada en un projecte a Guinea Equatorial. Ha indicat que era administradora única de l'empresa Estudis i Projectes Sociosanitaris Xúquer SL i que va ser contractada per la mercantil Grup Agem a Malabo (Guinea Equatorial), que va desenvolupar un projecte d'engegada i gestió de centres de transfusió en col·laboració amb la Fundació de l'Hospital General.

Per a Pérez Garijo, estes contractacions "mostren que mentre Sergio Blasco i l'empresari detingut feien negocis, l'Hospital General i la seua Fundació contractaven alguns dels seus familiars".

"Les empreses del detingut Miguel Sanfélix van rebre uns 30 milions d'euros en adjudicacions i, casualment, el seu fill va ser contractat en la Fundació de l'Hospital General", ha explicat la vicepresidenta quarta de la Diputació de València, per a qui este fet "resulta molt sospitós". "A més del presumpte saqueig pareix que també van endollar familiars", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento