L'escriptor suís Joël Dicker protagonitzarà la V edició del festival cultural VLC NEGRA
L'escriptor suís Joël Dicker protagonitzarà la V edició del festival cultural VLC NEGRA © REBECCA BOWRING

L'escriptor suís Jöel Dicker (Ginebra, 1985), un dels grans noms del gènere negre actual gràcies a l'èxit de 'La veritat sobre el cas Harry Quebert', serà un dels principals protagonistes del certamen VLC NEGRA. El festival portarà a València, en col·laboració amb l'editorial Alfaguara, el novel·lista, que participarà el dilluns 8 de maig en les activitats de la trobada cultural, han anunciat els seus impulsors en un comunicat.

Des de VLC NEGRA -festival que es desenvoluparà en la capital del Turia del 5 al 14 de maig- subratllen que Jöel Dicker és "el millor exemple dels nous talents del thriller europeu, autor de novel·les que han copat els llocs més alts de les llistes de vendes i que han venut més de 6.000.000 exemplars a tot el món".

La seua segona novel·la, 'La veritat sobre el cas Harry Quebert', publicada en 2013 i traduïda a 33 idiomes, va rebre el guardó del Grand Prix du Roman de l'Académie Française i el Prix Goncourt des Lycéens.

A més, el 2016 ha publicat a Espanya 'El Llibre dels Baltimore', que ha tingut quasi tant d'èxit com 'La veritat sobre el cas Harry Quebert' i que confirma a Dicker com un dels grans escriptors del gènere negre a Europa.

Este escriptor suís és un exemple de "geni i precocitat", afigen. Als 10 anys va fundar la seua primera revista, una publicació sobre la naturalesa, per la qual va ser nomenat 'Editor en cap més jove de Suïssa'. Als 20 anys va guanyar el Premi internacional per a jóvens autors francòfons, i després d'eixe recolzament va decidir dedicar-se completament a l'escriptura.

Consulta aquí más noticias de València.