El trajecte Madrid-Castelló comptarà amb dos AVE i dos trens Intercity diàriament
El trajecte Madrid-Castelló comptarà amb dos AVE i dos trens Intercity diàriament SIEMENS

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha avançat este dilluns a Castelló que, una vegada acabe la circulació en obres i estiga en funcionament el trajecte Madrid-Castelló, la intenció és "quadriplicar el servici". "Si ara està circulant un tren tipus AVE i un altre Alvia-Intercity de manera setmanal, la nostra intenció és quadruplicar-ho perquè hi haja dos AVE i dos Alvia-Intercity diàriament", ha assenyalat De la Serna, que ha puntualitzat que este augment de la freqüència suposarà incrementar les places fins a les 1.270.

Així ho ha destacat a Castelló, després de fer este dilluns un recorregut amb tren pel tram Sagunt-Castelló amb l'objectiu de supervisar el funcionament de la infraestructura. Sobre este tema, el ministre ha destacat que la jornada d'este dilluns és un dia "important" perquè el Govern complix amb el seu compromís de començar la circulació en proves el 20 de març. "Estem davant la finalització d'una obra molt emblemàtica que va a suposar un salt cap a avant en les comunicacions en esta comunitat autònoma", ha remarcat De la Serna.

"Per a nosaltres el Corredor Mediterrani és una "prioritat política, social i econòmica", ha insistit De la Serna, qui ha recordat que l'obra ha comptat amb una inversió de 175 milions d'euros, al mateix temps que ha posat l'èmfasi en què en la col·locació del tercer carril hi ha hagut ""molta innovació tecnològica".

De la Serna ha explicat que actualment les proves de circulació es realitzen a la nit i es perllongaran al llarg del pròxim mes i mitjà o dos mesos fins que finalment reben el "vistiplau" de l'agència estatal de seguretat ferroviària i es concloga la formació als maquinistes perquè coneguen la ruta i les particularitats de la via.

"Queden mesos fins que vegem circular els trens", ha afirmat De la Serna, qui ha eludit donar terminis concrets de l'inici de la circulació de passatgers perquè creu que "no és prudent" que els polítics posen data a les persones que han d'encarregar-se de la seguretat. "A mesura que anem aclarint i puguem fixar els terminis donarem dates, però en este moment no és prudent", ha insistit.

Consulta aquí más noticias de Castelló.